LCHF Recept

Saumo – blåbärsmuffins LCHF

I kväll är det ”Saumo” hemma hos mig. Saumo är egentligen en försvenskad hybrid till det isländska ordet Saumaklubbur och betyder som det så logiskt ser ut som, syjunta.

Vi är ett gäng svenskar som träffas lite då och då. En del stickar och en del är bara med för att få umgås på svenska. Vi dricker lite te, kaffe, och småäter lite gott.

I kväll är jag sugen på att baka muffins i min muffinsmaskin. Tänk om jag skulle baka LCHF muffins – med blåbär? Nu funkar visserligen inte mandelmjöl för mig eftersom jag är allergisk, men det finns också kokosnötsmjöl.

Värt att testa!

Muffins:
70 gram smör
2 ägg
1 dl mandelmjöl
30 gram finhackade pecannötter
2 msk riven kokos
1½ msk kokosmjöl
7-8 msk stevia strö
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
140 gram söta blåbär
Blåbärstopping:
100 gram mascarpone
1 dl vispgrädde
4 msk stevia strö
1 krm vaniljpulver
ca 70-80 gram söta blåbär

Ett recept på blåbärsmuffins! Fullproppad med söta blåbär och toppad med en len och gräddig topping!
Gör så här
Muffinsen:
Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser. Separera äggulan från äggvitan. Tillsätt äggula och smält smör i de torra ingredienserna och rör om. Vispa äggvitan hård med elvisp och rör ner i smeten. Rör därefter ner blåbären. Lägg i muffinformar som gärna får stå i en muffinsplåt (eller använd annars dubbla formar). Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter tills muffinsen börjar bli fasta.
Blåbärstopping
Vispa mascarpone och vispgrädde tillsammans med stevia strö, vaniljpulver och blåbär till en fluffig kräm med en elvisp.

När muffinsen svalnat så spritsa eller bred på toppingen på muffinsen. Garnera gärna med blåbär!

 

Du kanske också gillar

[instagram-feed]