EFIT 07.01.2011

06.30 Torktumlevarning. Shit i baljan vilket busväder. Det har visst gått runt 30 m/s medans det nu har lugnat ner sig till 17 m/s. Fönstren skallrar rejält och på sätt och vis är jag rätt lättad över att inte behöva baxa ut båda barnen den här morgonen. Lilla KI ligger i kräksjuka och det här är dag nr 2.

07:30 Matt och gråblek tös vaknar för att direkt lägga sig i soffan.

08:30 AB ska bada i skolan och vi upptäckte att nästan alla handdukar är smutsiga. Här blire tvätta av!

09.30 Att gå hemma med sjukt barn utan att göra något är baske mig inte lätt. Jag hittade ett saftigt bröd som jag fick lust att provbaka. Jag har aldrig gjort det förut men det såg läckert ut. Nu åkte sista grova rågmjölet från Sverige så baske mig om det inte blir bra. Den här mjölsorten finns inte här, vad jag vet, så nu får vi vänta tills i sommar innan vi får tag i mera. Vissa saker kan jag längta ihjäl mig efter! Nu ska den här bunken stå i 10 timmar innan vi bakar på det.

10.15 Lilla KI får lite mera avslagen CocaCola som har varit hennes föda sedan i går morse... kolla in tiden OCH att det fortfarande är lika svart ute. Här kommer dagen sent så att säga...

11.30 Åsså var det tv. Norska barnkanalen går varm sådana här dagar. Den här kanalen är flickornas stora favorit och de fixar norskan helt utan vidare. De tillochmed säger ha'de' nu när de går hemmifrån.... så små och redan tre-språkiga :) Tja, nästan fyra eftersom Dora även lär dem en del engelska. Jag hör hur de säger "Blue", "bird" när Dora ber dem att härma efter :) Lärorika barnprogram är bra....

12.30 Medans tv:n går varm diskuterar jag med FB vänner vad som är bäst att ge en kräksjuk flicka som börjar bli på bättringsvägen... det kom många svar allt från cocacola, mosade bananer, rostat bröd till ostbågar!

13.30 B kom hem och jag fick en timmes frihet från hemmet. Jag åkte och handlade lite och hämtade min arbetsdator...

14.30 Innan jag sätter mig för att gå över lite jobb gör jag iordning ytterligare en deg. Det ska bli hamburgebröd.

15. Dåså, dags att gå över en del arbetsmail...

16. Tar en paus och bakar ut alla hamburgebröden

16:45 Nu är alla bröden bakade och klara

17.30 Nu är det dags för etapp två i det saftiga brödet.

18.30 AB är hungrig och kan inte vänta på oss andra. Hon får sin absoluta favoriträtt: svenska köttbullar, makaroner och ketchup. KI går och sneglar på hennes mat och det verkar som att hennes aptit är på tillbakavägen. Hon vill dock vänta till våran andra mat som i kväll är riktigt lyxmat för en med ett liv i exil....

19:15 Det vankas nämligen renskav och givetvis (som inte är med i bilden) ska det vara fjällbrynts messmör i såsen :)

20:15 B har kommit hem och duschat och så här blev då middagen med hembbakat hamburgebröd...

 

21:00 BRÖDET är klart. Det luktar ljuvligt och jag körde in termometern för att vara riktigt säker på att det är klart. 98 grader skall det vara. Jag kan locka med att i morgon till lunch ska vi ha rågbrödet, heminlagd sill, rödlök och en kall öl. Det är grejjer det ;)

21:50 Jag står och viker tvätt samtidigt som jag ser på minnesprogrammet om Hasse Alfredsson. Det här är ovanligt osvenskt, tycker jag. Det är otorligt sällan som de har ett minnesprogram INNAN någon dött. Det är hedrande tycker jag. Det är dock lite synd att Hasse själv verkar mycket trött och långt ifrån inspirerad av det stora han verkligen gett oss svenskar. Det känns nästan som att han är besvärad och besviken... och tycker inte det är särskilt kul att vara med?

22:50 Sista bilden från denna dag. När tvätt är färidgvikt sätter vi oss för att se The Town. Och vad passar inte fint till film om inte en öl och popcorn :)

tillbaka till mom´s weightblog