Är det någon som kan marknadsföring så är det amerikarna och är det någon amerikan som marknadsföring så är det Disney.

I går var jag på en oehört intressant och givande föreläsning. Mary Flynn, från Disney Institute, höll föreläsning om hur de har lyckats så bra med det de gör. Hon ville mena det att du säljer egentligen inte en produkt, du säljer en upplevelse. Så bra som det var sagt. Så sant. För det är ju så att själva produkten i sig spelar egentligen inte såå stor roll om den inte ger dig den upplevlesen, förväntningen eller vad du hade i tankarna när du köpte den.

Ta det här med serietidningar i dagens internetsamhälle där allt mer eller mindre går ut på att vara ”online” eller ”social media”

Varför säljer de då så ofantligt mycket serietidningar?

Jo, därför att det är inte själva serietidningen i själv som är grejjen utan det byggs på föräldrars sentimentala del. Deras föräldrar läste tidningar för dem när de var små. Och de vill föra vidare till dem till sina barn. Dessutom innehåller tidningarna en hel del repriser. Hur ofta ser jag inte i en Bamse-tidning, repris från 1974 eller 1982. Ungarna har ju ingen aning om det eftersom de var inte ens födda då. Men FÖRÄLDRARNA gör det. Det var ju då som DE var unga och minns serien. Det blir alltså en optimal UPPLEVELSE.

Barnen får sin trygga, mysiga stund innan nattning och föräldrarna får en flashback sentimental upplevelse.

Upplevelsen. is da shit.

Och för att kontra det med hur fel det kan bli så direkt efter föreläsningen åkte jag till Islands största skyskrapa för att träffa bästa väninnan för en lumch. Restaurangen ligger på nittonde våningen och är känd för sin magnifika lunch. Vi hade lyxlunch i åtanke. Lite extra utöver det vanliga så att säga. Vi hade jobbat hårt med en grej och det skulle bli en del av vår belöning så att säga.

Snacka om pannkaka. Ja, alltså de serverade inte pannkaka men lunchen var långt ifrån de förväntningar jag hade. Och de förväntningarna var byggda på tidigare erfarenheter eftersom jag varit där ett par gånger innan när det var nystartat. Nä de hade totalt legat av sig och den där flotta läckra lunchbuffén var ett minne blott. Dessutom fick vi dålig service.

Hit går jag inte igen.

Du kanske också gillar

[instagram-feed]