Ett ordentligt ruskväder är vad vi har fått. Det blåser och regnar nåt så infinaliskt att det knappt går att gå ut. Och vilken tur att jag inte tänker gå ut mer i dag då!

Härliga fredag. Plejset är nystädat. Det är färdighandlat och allt klart för att ta helg. När jag var yngre hade jag alltid som regel att ha både städat och inhandlat på torsdagarna så att helgen kunde starta direkt efter jobbet på fredagen. Att ha städat och fint när jag kommer hem på fredagarna är något jag fortfarande uppskattar men är inte en fast princip längre. Ibland varken hinner eller orkar jag…

I alla fall. När jag var på gymmet i morse så såg jag som vanligt på tv-serien Rachel. Ett hallåprogram där hon bl. a lagar mat. I dag lagade hon Sheperds Pie och det såg så fantastiskt gott ut att det får bli kvällens meny.

Jag vet det finns lika många recept på Sheperds Pie som det finns tumreglar… så här gör jag min. Och jag har ett svagt minne att grunden bottnar i ett program jag en gång i tiden såg på BBC food. Jag får förstås göra två varianter eftersom lilla KI inte kan ha vanlig mjölk i hennes potatismos.

Färs
lök
kålrot
tomat
grönkål
champinjoner
kantareller
morötter
tomatpuré

Brun skysås
2 dl öl
köttbuljong

Potatismos

Fräs grönsaksblandningen och färsen för sig. Blanda sedan öl och buljong.  Låt puttra ihop medans potatisen kokar. Gör potatismosen. Häll i köttfärsblandningen i en ugnsfast form. Lägg lite riven ost ovanpå. Spritsa potatismosen över färsen.

Grädda i 225 graders ugn tills osten smält och potatismosen fått färg.

Du kanske också gillar

[instagram-feed]