På mitt gym kryllar det av sk. vardagspoliser. Eller kryllar och kryllar det är inte så att det spatserar tusentals av poliser men ni vet, en och annan som då och då klämmer en syrlig kommentar om ”det är inte tillåtet att tala i telefon här inne” eller ”det är förbjudet att ha skorna på sig när du går in”

Och jomenvisst. Det är väl bra att det finns regler och regler är till för att brytas hållas. Det är inte det utan det är mest det här med att vad är det som gör att just hon har makten att tillrättavisa en fullvuxen människa? Det hänger stora lappar med illustrativ bild om det så det finns inte en själ som kan undgå att det är inte tillåtet att prata telefon i ett badhus.

Det kan rentuav vara farligt. Tänk om du tappar telefonen och det går elektriska stötar genom golvet.

Kan det göra det förresten?

Jag har en två gånger råkat ut för dessa vardagspoliser. Ja, inte i dag då men jag blev påmind om det idag då en äldre dam blev tillrättavisad av just den här vardagspolisen.

Första gången blev jag vansinning. Jag hade jättebråttom och det var mitt första träningspass med instruktör och jag var ordentligt sen. I virrvarren springer jag in utan att ta av mig skorna och det tog typ tre sekunder så fick jag ett fullt skopa ovett över mig och blev tillrättavisad med hårda ord och tvi och tvä…. ja det var en utskällning som hette duga. Och jag blev lika arg jag. Tänk den surtanten har jag fortfarande svårt att se.

Den andra gången hade jag tagit av mig skorna –  men jag hade dem i min väska. Och det fick man minsann inte heller utan du ska lägga dem i en påse. Jahopp, och sen när har du rätten att se över min väska vad jag har i den eller inte… Surt sa räven.

Så i dag var det alltså en äldre dam som råkade svara i telefon när den ringde. Det tog lika många sekunder nu som då. Stackars dam.

Rätt ska vara rätt – men jag måste erkänna att jag baske mig har svårt för dessa som utser sig som ordningsmän. Fast de inte har rätt att titulera sig som det.

Du kanske också gillar