Som alla andra morgnar börjar jag dagen på gymet. Och som alla de andra gångerna så springer jag på skidmaskinen och tittar på Oprah. Jo, jag vet hon har lagt ner sin show men här visar de repriserna rullande om och om igen.

I morse var det Jane Fonda som var gäst hos Oprah. Jag måste säga det att de här programmen oftast har något som får dig att fundera en extra gång. Det är som att det drar igång en slags tankeverksamhet. Och jag antar att det är just det som gjort Oprah så ofantligt populär så länge under en så lång period.

I alla fall. Jane Fonda, som trots sina 72 år, inte ser en dag äldre ut än då hon gjorde världssucce med sina tränahemmavideos. Ni vet när hon var iklädd en trickåer, benvärmare och gymnastikdräkt och lärde hela världens kvinnor att göra benlyft. Och visserligen så erkänner hon små ansiktslyft men för att vara Hollywood så såg hon ut att ha åldrats normalt. Utan rynkor då förstås. Men det är trots allt USA vi pratar om.

Nu var det inte hennes perfekta utseende eller hemmaworkoutvideo som fångade mitt intresse utan hennes spirituella insikt att du ska då och då göra en revision på ditt liv. Skriv upp ditt liv i punkter och revidera ut och om det som inte känns bra eller fungerar bra.

Så om fredagen kändes som en nyfödelse så känns måndagen nu som ”time for reviewal process to begin”

Medans jag sprang där i morse så försökte jag fundera ut vad det är som fungerar bra och vad det är som jag skulle vilja göra annorlunda.

Det första som poppade upp – och jag antar att det ligger närmast hos varje småbarnsförälder – jag måste försöka ge mina barn optimal kvalitetstid. När du har två flickor med så tätt inpå-ålder så är det ibland svårt att verkligen kunna ägna sig till bara en utav dem. De är alltid två och det kan ha sina nackdelar särskilt när en viss liten KI har en tendens att ta över. Jag skulle önska att jag fick mer ”ensamtid” med de båda två.

Det jag också skulle vilja ändra på – när vi nu är inne på samma ämne – är att de får ett bättre program då de är lediga. Alla organisationsdagar, vinterlov osv handlar mest om att med ett så smidigt sätt som möjligt få ”passning” eller att de är med mig på jobbet. De får sällan fokus på aktivitet under dessa dagar. Och nu handlar det inte bara om jag själv ska ta mig ledigt. Jag ska ta ledigt och göra någon aktivitet fokuserat till dem.

Träningen fungerar relativt bra men jag har en tendens att bli lite för enformig. Jag skulle behöva göra ett bättre och varierat program. Ha fasta dagar för skidmaskinen, ett bra träningsprogram för styrka och uthållighet. Plus lägga in vilodagar däremellan. Allt det här ska då tilläggas med den träning som hästarna nu ger.

Och då halkar vi direkt in till mathållning. Den fungerar väl också relativt bra men det blir alltid en hel del för mycket gotter på helgerna. Hästlivet är också lite farligt eftersom det inbjuder till en större ölkonsumtion. Vilket förstås är gott i sig men det har varit lite väl mycket av det goda på sistone. Nu tänker jag inte bli någon nykterist eller hålla en strikt diet men lite mer ”lagom” vore önskevärt.

Då har jag klarat av barnen, mig själv och mannen kommer då som nästa självklara fråga att revidera. Och som alla småbarnsföräldrar är det svårt att ha den där extra kvalitetstiden för bara vi två. Visserligen skulle jag hellre se att hela familjen får kvalitetstid men en bock i kanten för bättre tid för bara oss två.

Då ser listan ut så här:

  • Organisera ”ensamtid” med vart och ett barn.
  • Organisera nästa semesterperiod med hänsyn till barnens ledighet.
  • Organisera träning. Ta hjälp av gymmets instruktörer.
  • Lägg rutiner och riktlinjer för helgens mat och vin/öl konsumtion.
  • Tvåtid
  • Fyrtid

Den här listan kan göras mycket längre än så. Det är en god start.

Du kanske också gillar