Småprat

I dag är första dagen på resten av mitt liv

När du gått igenom en sjuktillvaro så är det en befrielse när du väl är igenom. Och det får dig att förstå att det finns ingenting som slår att få vara frisk.

I dag mår jag helt bra.

Ja, eller nästan då. Lite småhosta finns kvar i dyningarna men det som känns bäst är att huvudvärken nu är helt borta. Som bortblåst.

Och det är fredag.

Mmmmm. Kan det bli bättre?

Mina flickor, som befinner sig i Sverige hos mormor och morfar, kommer att ha en fantastisk dag idag. De är nämligen på väg till Furuvik och jag hade verkligen önskat att jag fick vara med dem i dag. Apor, kängururer, krokodiler, tivoli och badland. Bra väder verkar de också få enligt prognosen.

Här har vi nu fått regn. Äntligen. Ja faktiskt så känns det så. Här har det inte varit så torrt som på 60 år. Och det börjar märkas rejält. Växtligheten står helt still och bönderna får ut 20 rullar hö där de normalt får ut 60. Det kommer bli brist i vinter…

Favoritprogrammen haglade tätt i går och först ut var Delicious Iceland. I gårdagens program lagade han en förrätt med rökt makrill med röbetor, äpple och flatbröd. Hur gott såg det inte ut att vara? Därefter följt av svenska absoluta favvisprogrammet ”Våra vänners liv” Så fantastisk bra serie. Nu har jag redan sett den, då den gick på svensk tv men den är precis lika bra den här gången. B gillar den också och skrattar gott åt deras sätt att vara och bete sig.

Så var det mat den här helgen. Jag har gått in i ett husmanskostschema och tänker nog fortlöpa den trenden. I kväll tänkte jag ha stekt kassler med purjolöksstuvning och kokt färskpotatis. I morgon blir det våfflor till lunch och till kvällen är jag sugen på att prova det här med att grilla kyckling på en ölburk. På söndag vankas älgstek med kantareller.

Så var det då det här med makrillen. Får jag tag på det får det bli söndag lunch.

Du kanske också gillar

[instagram-feed]