Vilken fantastisk morgon. Solen skiner från en klarblå himmel. Ja, den här sommaren kan vi verkligen inte klaga på vädret. Det är nästan så att du börjar längta till hösten…

Först ska vi ha semester. Flickorna kommer hem på söndag och då väntar tre långa härliga veckors semester. Stor del av tiden ska vi vara hemma och göra – ingenting. Jag tror de är i stort behov av just det. De har haft en fantastisk tid med mormor och morfar och det har inte varit någon hejd på äventyr och upplevelser. Tänk vilken lycka att få ha en mormor och morfar, som har hälsan och orken och framförallt viljan av att kunna umgås med två energiknippen som AB och KI. Det blir fina minnen att ta med sig vidare i livet.

Vi ska också ut och campa. Här på Island är det poppis med sk. ”MickeyMouse” campingvagnar. Ni vet sådana där du fäller upp, så som Mickey Mouse gör i avsnittet på julafton. En sådan vagn ska vi ha en hel vecka och vi ska åka till ett ställe som heter Apavatn. Där har vi varit förut och där finns det mesta – allt från fiske, golf, hoppborgar och barnaktiviteter. Det ser vi verkligen fram emot.

Då var det veckans frågor. Vad ska vi äta till helgen. Det här med att röka i grillen var en rolig grej och i dag har jag siktet inne på lax. Hur vore det att röka lax i grillen. Med dillstuvad färskpotatis – och lite nyupptagna färska grönsaker. Jag såg att butikerna annonserade nyupptagna morötter. Det blir finnemang det.

Lördag vankas bröllop. Det är alltid lika kul att gå på bröllop och den stora frågan – med min stora mage – vad sjutton ska jag ha på mig? När jag köpte tyg häromdagen passade jag på att kolla in möjligheter att ändra min fina sommarklänning. Den har ett snävt liv över bysten men är sedan vid av lätt tyg i schyffong. (stavning?) Att sy dit öljetter och använda ett tunt sidenband i kross i ryggen blev lösningen och tadam! Kvällens outfit är räddat.

Söndag, ja då kommer flickorna hem, och de har beställt lamm. Dags att göra en dykning i frysen med andra ord.

Ja, helgen är räddad. Och den får gärna börja redan NU 🙂

Du kanske också gillar