Då är vi helt igång med rutinerna och det känns oehört bra. I dag började KI skolan och jag kan tala om att det var en mycket förväntansfull liten tjej som hoppade ur sängen kl halv sju i morse. Kläder och hår var prydligt i ordninggjort och skolväskan packades med omsorg.

Min lilla har blivit stor.

I alla fall. Nu över till något helt annat.

Helgens meny.

Och den kommer att bli ordentligt varierad. I kväll vankas torsk. Nu vet jag att B kommer att rynka en del på ögonbrynen men någon gång måste han ändå ge med sig. I går gick nämligen mitt favoritprogram där jag fick se hur du på ett mycket enkelt sätt kan ångkoka din fisk. Till det hade han gjort en sallad på rödbetor, rädisor, kålrabbit och grönkål.

 ”Some chopsticks are placed in the bottom of a pan. Water is poured into the pan, just enough to float the chopsticks. Then a sheet of parchment paper is put on top of the chopsticks and the fillet of cod, with excess ground parsley removed, placed on the paper. ” source

Så otroligt fräscht!

I morgon kväll ska jag testa en annan rätt som en annan bloggerska visade upp häromdagen. By the way, gå gärna in på hennes blogg för henns sida får verkligen munvattnet att rinna. Jättefina recept som dessutom är enkelt förklarat så att även en nybörjarkock skulle kunna hänga med i matlagningen.

På söndag ska stora hösträtten göra entré och även om jag inte följer just det här receptet till punkt och pricka så är Carl Butler den jag anammar mest till det här.

Och hur vore det då att servera en äppelpaj med kanel för att riktigt sätta pricken över i:et?

Det ska regna hela helgen men vad gör det?

Du kanske också gillar

1 kommentar

Kommentarer är stängda.