Den här helgen kan vi verkligen inte säga att vi legat på latsidan! Det har varit arbete hemma från tidig morgon till kväll. Och så mycket lättare och bättre allting känns när du gått igenom, sorterat, kastat och omorganiserat. Plus fått göra saker klart.

Att bygga och fixa och leva i en mer eller mindre byggarbetsplats tar på krafterna. Särskilt när saker till oklarade under en längre tid. För att inte tala om allt damm som samlas.

Jag började lördagsmorgonen med att grovstäda mitt sk. kök. Det torkades av byggdamm ur de öppna hyllorna och det rensades ut icke behövliga tallrikar, plastboxar och glasburkar som på någotvis in

vaderat hyllorna och som trillade ut på golvet vid minsta beröring.

Därefter har vi betat av följade:

Barnens nya lekhörna

Mitt fina Barnens Lundbyhus som stått uppe i vardagsrummet vid tv:n har fått en bättre och egen plats. Att flickorna dessutom fick ett eget litet lekkrypin gjorde saken än bättre. Alla möbler togs ut och vi dammsög hus och inredde allt på nytt.

Skrivbordshörna

AB´s kommande flickrum tömdes. Skrivbordet fick ny plats uppe och äntligen har jag fått en naturlig plats för mitt dataanvändande, som i mitt fall verkligen behöver ha en central punkt hemma. Att jag nu fått bort från matbordet känns som en ren fröjd och befrielse. Här gick vi dessutom igenom alla lådor och kastade allt som gick att kasta. Ja, du skulle kunna säga att vi Fengsuiade lådorna som nu är en ren fröjd att dra ut. Skrivbordet är renplockat och det enda som står – och ska stå – där är min dator och det gamla skeppet.

Blivande tv-rum

Bokhyllorna lyftes ut till det kommande tv-rummet. Det är dessutom nu helt klart. Väggarna är färdigmålade och det har kommit upp både elkontakter och lampor. Den gula fotöljen får fungera som myshörna tills vi får råda att köpa den där svarta lädersoffan och 50-tums tv:n 🙂 Gardinerna sydde jag förra veckan men har fått sällskap av ett par svarta sidogardiner. Här hade jag först tänkt sätta en grön längd men vid närmare eftertanke blev det alltså svart. Blommorna i fönstret är skott från två stora krukväxter som jag slaktade under lördagen. Benjaminfikusen är en tacksam växt och vill gärna föröka sig vid beskärning. Du sätter den helt enkelt i vattenglas och efter ett

Och då blev det halvtomt uppe och efter ett besök på IKEA köpte vi en nytt sidobord/hylla i björk. Den blir ett fint kompliment till tv-bänken plus att tanken är att kunna ställa datorn där för de filmer som inte fungerar på hårddisken. Vi har en kabel som passar mellan datorn och tv:n och det är allt bra vid nedladdning av filmer eller om du vill streama tv-program direkt på internet.

Byrå med spegel
Ordning och reda för kläder och skor

Hallen är nu i det stora klar och det enda som är kvar är att lägga klinkers. Medans vi väntar på det har B målat golvet grått. Golvet var förstås full av målarfärg och spackelkluttar och den heltäckande färgen gav helheten ett rejält upplyft. I alla fall så åkte byrån, som tidigare stod uppe, ner och här gick jag igenom alla lådor och kastade minst två påsar med oanvändbara saker. Mössor, vantar, halsdukar och diverse småkläder till tjejerna fick flytta in. Spegel, skohylla och klädställ fick också ta plats i hallen. Lampan är en saltsten från Himalaya som ska sprida positvi energi.

Som sagt var… det är en hel del som vi betat av under helgen 🙂

Du kanske också gillar