Under en period, för sisådär 15 år sen, bodde jag under ett par år i Helsingborg. Jag brukar kalla det för singellivets och lunchernas tid. För det var just så att här frodades det i den uppsjö av delikata lunchrestauranger och det var mer eller mindre en av dagens frågor då det nalkades lunch. Och eftersom jag enbart hade mig själv att tänka på så var det aldrig någon som helst fundering över kostnader.

Ofta gick vi till ”Bara vara” som låg runt knuten från kontoret där det serverades förstklassisk mat till relativt humana priser. Den andre favoriten var restaurangbåten Svea som låg förankrad nere vid knuten. När jag i dag googlar på Svea ser jag att den gjorde konkurs 2011 – men den kanske lever kvar än idag?

I alla fall det som var Sveas paradmeny var helstekt Rödspätta med stekta champinjoner och hårt knaperstekt bacon. Och just det ska jag servera här hemma i kväll. För en svensk är rödspätta en uppskattad fisk men jag är inte riktigt lika säker på att den tillhör storfavoriterna på det isländska matbordet. Det återstår att se B’s reaktion då han sätts till bords i kväll.

Här hemma råder förövrigt ett mindre kaos med vinterlov, kräksjukt barn som ideligen klagar om ont i magen och en trött liten Disa. KI har dessutom hällt ut Disas alla leksaker på golvet och AB ligger i soffan och glapar filmer på löpande band.

Och jag, förutom den här lilla bloggpausen, lägger de sista händerna på en stickad Alafosströja. Den ska snart åka till Sverige.

En salig blanding i familjelivet så att säga… Trevlig helg på er!

Du kanske också gillar

[instagram-feed]