På tv går just nu ett matprogram som heter ”Little Kitchen in Paris” där det lagas mat i ett minimalt kök med spartansk utrustning. Jag skulle faktiskt kunna säga dito för här hemma har vi fortfarande inte fått något rejält kök utan jag lagar mat i den framtida tvättstugan. Jag har inte haft en ugn på över ett år – webergrillen still going strong. Och allt är uppradat i glassboxar och plastlådor.

Min spis består av två kokplattor, varav en är dubbel. Det enda moderna är min diskmaskin, kylskåp och frysboxen fungerar som en extra diskbänk… Min KitchenAid får dock inte glömmas.

Mina väninnor har mycket svårt att förstå hur jag klarar mig. Men de fakto – trots stor saknad av ugn – så fungerar det bra.

I dag gör jag lammfärsbiffar. Och dem steker jag i en ”Lean mean fat grilling machine”.

Nu hade jag visserligen kunnat steka dem i en vanlig stekpanna men det här är ett litet försök jag gör eftersom min man har lite svårt för lammfärs. Min tanke är att den tar ”suger ut” lammfettet på ett bättre sätt än en vanlig stekpanna.

Det återstår att se i kväll 🙂

Lammfärsbiffar:

Lammfärs, 800 g
1 gul lök smått hackad
2 vitlöksklyftor, smått hackad
1/2 citron
1 lime
1,5 dl ströbröd
3 dl vatten
2 ägg
Mynta
Salt och peppar

Hacka lök och förväll den i en stekpanna. Blanda ströbröd och vatten och låt det stå ett tag och förvälla. Blanda alla ingredienser och forma till biffar. Stek dem genomstekta. Servera med potatismos och grönsaker.

Du kanske också gillar