Vi arrangerade en morgonkonferens i morse där vi bl. a hade en gästföreläsare som jag lyssnat på ett par gånger tidigare. Hon är en mästare på att ge råd i ”tidskontroll” eller rättare sagt hur du ska kunna ta kontrollen över din tid.

I det stora hela handlar det om att fånga tidstjuvarna så att du kan strukturera upp din tid på ett bättre sätt. Och som i sin tur ger dig mer kvalitetstid.

Det mest intressanta som hon påpekade är att vi är så otroligt duktiga på att skriva upp ”todo listor” Du gör todo lista för varje jobbdag och du gör todo lista för hemmet, din egna målsättning, semestern och snart hinner du inte med att njuta av någonting eftersom du stressas av att stryka över din ”todo” så att du hinner med nästa ”todo”.

Känns det igen?

Hon ville mena det att visserligen är det viktigt att göra ”todo” listor eftersom det hjälper oss att hålla fokusen på det vi gör – men det är minst lika viktigt att skriva ”NOT todo” dvs saker som du absolut inte ska ägna dig åt. Tidstjuvarna, med andra ord.

Facebook, Candy Crush, twitter, mailboxen, telefonen… grupperas in i tidstjuvegruppen.

Och ja, nog är det så – om det används till en överdrift. Och som det gamla ordspråket säger. Lagom är bäst.

Jag ska i alla fall börja göra NOT todo listor.

Du kanske också gillar