Nu, nu, nu är det bara dagen i dag och sen åker jag och lilla D till Sverige. Fyra långa härliga semesterdagar där jag ska insupa svensk natur och svensk upplevelse. Som jag längtar.

En hel del udda besök är inplanerade – ställen jag länge velat besöka men som av någon annledning alltid blivit uppskjutna. En av de ställena är Carl Larsson gården. Och jag ser fram emot att få bli lika upprymd och imponerad som när jag besökte Anders Zorn gården. Jag måste säga det att Anders Zorn definitivt är en av mina förebilder. Hans innovativa och levnadsglada levene med alla dessa gäster och matbjudningar. Han hade två stående gästrum där sk. långfärda (Varav Carl Larsson var en av dem) gäster kom och stannade ett par månader i stötet.  Han var en pionär och det är oehört imponerande att se hur stort hans branding och marknadsmässiga affärssine gjorde att han på den tiden lyckades bli erkänd konstnär i stora delar av Europa och USA.

Fantastiskt imponerande.

I alla fall så fick jag tag på det nya magasinet igår. Och det fanns fantastiskt många vackra tröjor att jag hade svårt att välja vilken utav dem som jag skulle sticka. Till slut fastnade jag för den här som tjejen bär. Jag har dock en liten fundering på att ändra den lite. Och jag har en lust att blanda in en tråd av mohair eller alpacka bland den isländska ullen. Som ett litet experiment så att säga. Dessutom valde jag en höstigare variant och bytte ut den gröna och bruna mot en rostigare ton. Jag tror det kommer bli perfekt.

Du kanske också gillar