Recept Vegetariskt

Mom´s skördepaj

20160813_125431

Fyllning:
Ost 26% 50 g
Solrosfrön torkade 1 msk
Morot riven eller slantad 1 st
Broccoli
Lök, gul skivad 0,5 st
Kvisttomater går att byta ut till vilka tomater som helst 2 st
Mjölk, lätt 0,5% 3 dl
Ägg 3 st

Pajdeg:
Grahamsmjöl 6 msk
Rapsolja 0,5 dl
Mild lättyoghurt Naturell 4 msk
Dinkel, siktat 6 msk
2 tsk linfrö

Börja med att blanda ihop ingredienserna till pajdegen. Forma till en smidig deg, plasta och låt vila i kylskåp i 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader och tryck ut degen i en pajform med löstagbara kanter gärna ca 20 cm i diameter. Picka små hål i pajbottnen med en gaffel. Förgrädda i nedre delen av ugnen i ca 10 minuter.

Fyllningen; Halvera tomaterna. Riv morötter grovt och skiva löken. Vispa samman ägg och mjölk, salt och peppar. Fördela tomater, morot, lök, riven ost och solrosfrön i pajen och häll sist över äggblandningen. Grädda 45-55 minuter. Serveras varm eller kall.

paj

Du kanske också gillar