Fågel kyckling Pasta Recept

Kycklingstroganoff Jamie Oliver

Ja, det är väl ingen hemlighet att jag har en hel del förebilder i köket som jag hämtar inspriation från. Jamie Oliver är en av dem och när jag var i London i november förra året så var det en självklar aktivitet att besöka hans restaurang. Just den som vi besökte låg vid Towern och hade just den där Jamies chicka ”London – New York” style med sitt öppna kök och lite industriella inredning.

Det är ändå rätt intressant att det fortafande är the big thing för jag minns så väl när den svenske kocken Niklas Ekström öppande sin restaurang som låg runt knuten av det kontor jag jobbade på i Helsingborg. Det var väl egentligen då som den influencen startade och nu, 20 år senare är den fortafarande lika aktuell.

Jamies i Reykjavik har väl inte lyckats riktigt lika bra, men har väl gjort vad de kunnat av den gamla hotel Borg-restaurangen. Nej, då skulle jag hellre vilja spendera en kväll på Matur og Drykkur för där hittar du samma stämning som jag gjorde i London senast.

Kvällen till ära går alltså till Jamie och den här rätten har jag gjort förut. Jag inser att min leit inte funkar särskilt bra men det är en Kycklingstroganoff som jag då serverade med ris men som i kväll får en annorlunda touch av pasta. Mittentjejen ska tävla på söndag så här gäller att proppa henne full med stärkande kolhydrater.

I dag hade de ”kort datum pris” på kycklingfiléer men det går förstås precis lika bra med kycklingbröst.

Jag börjar med att hacka vårlöken och fräsa dem lite lätt i lite olja, lägg löken på ett fat och ställ åt siden. Sen bryner filéerna dem runt om så att de får bättre färg. Häll över ca 1,5 dl vitvin och låt småputtra lite. Häll nu över lite matlagningsgrädde och strö över lite kycklingbuljong. Jag använder mig oftast av pulviserad buljong från Oscar men det spelar inte så stor roll. Bara den är MSG fri.

Använd sedan valfria kryddor men jag använder mig oftast av lite koranderblad, lökpulver, paprikapulver, eventuellt lite mer salt och nymalen svartpeppar. För att få lite extra sting tar jag en tesked Dijon senap.

Du kanske också gillar