Fågel Recept

Grekisk saffranskyckling

Det finns en fantastiskt trevligt tv-serie från vår allas BBC Food som handlar om Richie som åker på weekendresor till olika ställen för att avnjuta kulturen och framförallt maten.

I det sista programet åkten han till Thessaloniki i Grekland där han bland annat lagade denna saffranskyckling.

Jag blandade kykling filé och utskurna lår som lades en liter vatten och en nypa saffran. Låt den poshera i ca 15 minuter. Hacka ordentligt med röd lök (jag hade 2 stora) och fräs den sedan i ordentligt med extra virgin olivolja. Ta sedan upp kycklingen och låt sedan saffransspadet reduceras till ungefär hälften.

Lägg i kycklingen igen med löken och 20 katrinplommor. Krydda med paprika, salt och peppar. Låt puttra ca 20 minuter tills riset är klart. Jag vill gärna ha lite smak på mitt ris så jag lade en tärning kycklingbuljong i vattnet.

Du kanske också gillar