Idén föddes för några veckor sedan då jag var på ett 60-årskalas och damen ifråga hade fått i födelsepresent ”hur du gör den bästa paellan” Så nu har jag googlat runt på youtube för att finna den perfekta paellan.

Det visar sig att det finns i princip hur många recept och jag fick också höra att paellans utformning har lite att göra med vad du har hemma. Som att skrapa ihop resterna tillsammans med de två viktiga ingredienserna: ris och saffran.

De flesta har kyckling och någon form av skaldjur i sin paella. Många har kanin tillsammans med het korv.

Min variant blir en blandning av flera.

Ingredienser:

 • kycklingflé
 • paprika
 • små söta tomater
 • lök
 • vitlök
 • pepperoni ostkorv i bitar
 • tomatpuré
 • stora räkor
 • 1 liter kycklingbuljong
 • 2,5 dl vitt vin
 • olivolja
 • risottoris
 • frysta gröna ärtor
 • saffran
 • paprikapulver
 • koriander torkad
 • lökpulver
 • persilja hackd
 • salt och peppar

Gör en marinad av olivolja, vitlök och salt och låt de råa räkorna ligga där och dra åt sig Bryna kycklingen gyllenbrun, lägg i hackad lök och vitlök, skär korven i bitar och lägg i tomatpurén. Häll över vitt vin. Lägg i riset och låt de steka med lite grand. Krossa saffran lite lätt med en mortel (jag brukar ha kvar den i påsen) och lägg i den i buljongen. Häll över buljongen över kycklingen. Lägg sedan i den hackade persiljan. Låt nu det här koka i hop i ca 15 minuter

Därefter lägger du i paprika, tomaterna, ärtorna och räkorna och låt det sedan småputtra i ytterligare 10 minuter eller tills räkorna är klara.

Låt allt sedan stå och dra i ca 5 minuter.

Du kanske också gillar