Bakning Recept Tårta

Jordgubbstårta

Jag och flickorna har lite svårt idag. Midsommar och vi är inte i Sverige. De fakto är att vi ska inte överhuvudtaget åka till Sverige i år. Covid-19 sätte stopp för den årliga sommartraditionen.

Då får vi göra svensk midsommar här hemma istället. Först ut kommer här en äkta jordgubbstårta.

Botten:
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
4 medelstora ägg
2 dl strösocker
1/2 msk smör
1 1/2 msk ströbröd
Vaniljkräm:
1 1/2 dl vispgrädde
1 äggula
2 tsk strösocker
1 msk majsstärkelse
2 tsk vaniljsocker
1 dl vispad grädde
Fyllning:
500 g frysta jordgubbar
1 dl socker
Garnering:
3-4 dl vispgrädde
jordgubbar

Gör så här:

Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa formen. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver i en skål. Vispa ägg och socker så att blandningen blir ljus och pösig. Sockret ska ha löst sig helt. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten och blanda.
Häll upp i formen. Grädda mitt i ugnen ca 35 min. Samtidigt gör du jordgubbsylten på de frysta bären. Mosa dem när de blir varma så att du får en cruchy sylt som är slät men ändå med bitar
Vaniljkräm: Blanda grädde, äggula, socker och majsstärkelse i en kastrull. Sjud under omrörning tills krämen tjocknar. Ta från värmen. Blanda i vaniljsockret. Låt kallna.
Vänd ner vispad grädde när det är dags att lägga ihop tårtan.
Ihopläggning: Skär tårtbottnen i tre delar. Lägg sylten på varje del och bred en tjock vaniljkräm på baksidan av den andra delen innan du lägger den ovanpå delen med sylt. Lägg vispad grädde på den översta bottnen. Plasta in tårtan noga och låt den safta till sig i kylen, gärna några timmar.
Garnera med jordgubbar och mera grädde.

Du kanske också gillar

[instagram-feed]