Efter att ha haft pizza som en rätt stadig rätt var jag ruskigt trött på samma matsedel och ville prova något nytt. Favoritkocken gör mig ju aldrig besviken och just nu kör han ett covid-inspirerad programserie, där du kan laga mat från din lokala corner shop.

Här på Island har vi inte samma situation som i Brittain längre då vi i princip lyckats begrava viruset men hans tv-shows blir inte mindre intressanta för det.

Jag föll för det här receptet som vi nu ska smaka i kväll

Ingredienser:

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 cm ingefära
  • 1 msk red curry
  • 1 msk mango chutney
  • 2 st chilifrukter
  • 1 brk hela tomater
  • 1 brk kikärtor
  • 1 brk cocosmjölk
  • 4 bröstfiléer

Riv lök, vitlök och ingefära på ett rivjärn. Fräs det i lite olivolja. Tillsätt curry, mango chutney, chilifrukten, tomaterna, kikärtor (inklusive vätskan) och cocosmjölken.

I tv-showen stekte Jamie kyclingen – jag kör mina filéer på grillen. Dessutom gjorde jag en blandning av curry, mangochutney och koriander som jag smörjde filéerna med. Grilla snabbt på grillen, skär i skivor och lägg i såsen.

Servera med ris, naanbröd och en färsk sallad.

Du kanske också gillar

1 kommentar

Kommentarer är stängda.