Om det är något som ger mig gråa hår så är det slit och slängkulturen som ägde rum under 60-70 talet. Och egentligen vill jag mer än ofta fråga mig – vad var det som hände? Hur kom det sig att det artiga, klassiska, vackra, mode och beteende försvann på vägen fram till dagens slarviga och oartiga sätt? Tillochmed dåtidens bonnlurkar klär och beter sig bättre än vad många av nutidens folk gör. Och inte får du göra eller säger något för då kränker du alltid någon? Nä, det var helt enkelt bättre förr!

Jag fick en bild och ett samtal. Svenskorna på Island som startade föreningen 1955. Damerna samlades för att gå till hattaffären och alla bar hatt och finstickade handskar. Jag vet min farmor bar alltid muff med päls På bilden syns en väggmålning. Den målades över sägs det.

Du kanske också gillar