Vanligtvis vid den här tiden brukar jag vara ordentligt trött på julen, julprynader, julgran och allt rött. Men i år liksom de senaste åren så känner jag mig inte färdig med julen. Det känns som att jag nyss tagit upp den och att jag inte hann att njuta av den fullt ut. Med tanke på i år, då jag i princip varit hemma vartenda dag så är det lite konstigt. Jag borde vara less vid det här laget.

Kanske beror det på att jag ser flickorna växa upp och det dröjer inte länge förrän de inte är barn längre. Ja, Anna Björk är inte barn längre. Hon är i landet precis innan hon är helt vuxen. Jag vill kunna stanna tiden.

Mitt i åldern kris kanske?

I alla fall så gick nu taberaset för jualftonens hamborgarhryggur. Jag gjorde ett mycket gammalt klassiskt recept som jag vet både mamma och mormor gjort. Receptet är superenkelt med brukar gå hem hos de flesta.

Du skivar potatis, skär skinkan i strimlor och hackar en halv gul lök. Så varvar du potatis, skinka, lök och riven ost i en ugnsfast form. Jag hade en bit västerbottenost över så den fick slinka med den här gången. Krydda med lite peppar, paprkapulver, lökpulver, koriander och eventuellt lite salt. Häll över en grädde så att det täcker till hälften.

Grädda i 200 graders ugn i ca en timme eller tills att potatisen är klar.

Du kanske också gillar

[instagram-feed]