Fågel Grillat Räkor Recept

BBQ season here we go!

Ibland blir jag så där barnsligt lycklig över nya saker. Och jag älskar starka varumärken. Min webergrill har fått hänga med i ett antal recept på den här bloggen och var mitt enda matberedningsredskap den första tiden vi bodde i huset. Ja, jag hade faktiskt ingen spis så grillen fick fungera till det mesta. Jag har tillochmed gjort makaronipudding i grillen!

Gallret hade nu gjort sitt. Eller ja, det hade det redan i fjol men då gjorde vi ett tappert återupplivningsförsök som blev nog hellre en bra.

Då till den stora frågan i år. Köpa ny grill? En ny webergrill går på närmare 78.000 isk så det sved en aning. Men då kom jag på den brillianta idén att det går ju faktiskt att köpa ett nytt galler! Själva grillen är det ju inget fel på och om den får en rejäl rengjöring så är saken biff.

Och saken ÄR biff. Nytt galler=som en ny grill.

Just nu googlar jag runt på grillrecept. Jag läser inspirerande matböcker.

Jamie Oliver gör mig förstås aldrig besviken. För vad sägs om BBQ Prawns på en härligt färgsprakande sallad med vattenmelon och fetaost?

Kyckling är alltid uppskattat i min familj och jag tänker att denna skulle nog familjen uppskatta:

Harrishakyckling:

Se receptet med Harrisha

Ramslökspesto:

0,5 dl sötmandel
10 vårlökar
1 dl riven ost, ex västerbotten
1 msk rivet citronskal
1 dl extra virgin olivolja
salt, peppar

Sallad:

250g romaticatomater eller babyplommontomater
2 mindre gula lökar
25g smör
1/2 gurka
70g machésallad (1 påse)
150g fetaost
1 dl mandlar
citronzest från 1/2 citron

Gör så här:

Ha ner mandeln i en mixer och börja köra den till ett grovt pulver. Grovhacka ramslöksblad och ost och ha ner i mixern tillsammans med rivet citronskal. Slå på oljan och kör allt till en grynig smet. Späd eventuellt med mer olja om den inte är tillräckligt rinnig. Smaka av med salt och peppar. Ställ svalt.

Lägg ut ett bakplåtspapper i en ugnsform. Nagga tomaterna lätt med en kniv och lägg dem i ugnsformen. Rosta i 200°C i 40 minuter.


Skala och skär lökarna till kvartar som sitter ihop i botten. Smält smör i en skål (exempelvis i mikron). Hetta upp grillen eller en grillpanna och grilla lök och kyckling. Pensla lökarna med smält smör under grillningen och salta ett varv. När lökarna mjuknat och fått lite yta är de klara.

Grilla den marinerade kycklingen När kycklingen kommit upp i 70–72 graden är den klar. Låt köttet vila i aluminiumfolie i 10 minuter och skär sedan upp det i 1,5 centimetertjocka skivor.

Hyvla gurkan till långa skivor med en osthyvel. Fördela ut machésallad, tomater, lökkvartar, gurka, smulad fetaost och mandlarna på ett uppläggningsfat. Lägg på den uppskivade kycklingen och ringla över ramslökspeston. Riv över citronskal.

Du kanske också gillar

[instagram-feed]