Bakning Recept

Lussebullar – nya smaker

En vän till mig skrev på sociala medier att det visst gick för sig att redan nu baka lussebullar. Hon hade gjort tre varianter och ja, kunde hon så kan vi, tänkte jag.

Vi har sedan länge börjat titta på julfilmer och i förrgår tog jag fram ljusslingorna till fönstren. Jo, de är vita så det är inte så särskilt juligt mer än att det verkligen lyser upp nu när mörket infallit sig.

Till saffransbröden använde jag detta grundrecept från ifjol. Det är absolut det bästa receptet jag haft sedan mannaminne. Bullarna blir fantastiskt saftiga.

Och då gick vi på K specialrecept där den ena fick Nutellafyllning, den andre en smörblandning av kardemumma och vaniljsocker och den tredje blev helt traditionell. Eller ja, russinen var slut så de fick pärlsocker på sig.

Resultatet?

Alla tre var verkligen supergoda. Däremot kan jag tycka att kardemummavarianten lite är som att kasta pärlor för svin då kardemumman tog helt över saffranssmaken. Och betalar du svindyr saffran ska det förstås också smaka saffran, eller hur?

Du kanske också gillar