Stor del av familjen vill gärna dyka ner i junkfood världen. Pizza, hamburgare, tortillia blir allt vanligare helgrätter vilket iochförsig även jag kan tycka vara gott emellanåt. Tills en dag då pizza, hamburgare och allt sunkigt står mig upp i halsen.

Yebbs, ut med junk in med riktig mat. Det är inte alltid så enkelt och idéerna tryter Men plötsligt händer det och när jag stod och lagade min risotto så poppade näste Jamie Oliver video upp. Nu hade jag faktiskt redan köpt kyckling och hade tänkt göra medelhavskyckling, fast mer som one pot kyckling

Nu när jag såg den här så måste förstås den testas.

Kv´ällens övning blir en hybrid på one pot och denna medelhavs. På plåten la jag gul och röd paprika, potatis, sötpotatis, rödlök och en ask körsbärstomater. Jag strödde över färsk basilika och timjan och ringlade sedan över extra virgin oliveoil. Jag mortlade sedan basilika, timjan med rökt paprikapulver, vanlig paprikapulver, lök och vitlöspuvler, flingsalt och svartpeppar med olivolja. Kycklingen smordes in med kryddblandningen och jag följde även tipset med att sticka in en pickad citron in i kyckligen.

Du kanske också gillar