Recept Sallad

Libanesiks Tabouli

6 portioner tabouli
400 g grönkål
3 st tomater
2-3 st salladslökar eller en liten rödlök
Ca ½ dl finmalen bulgur
Granatäpple
Liten knippe färsk mynta eller 1 msk torr mynta
1-2 citroner (beroende hur sur du vill ha din sallad)
Ca 0,5 dl olivolja
Salt

Gör såhär:
Tvätta alla grönsaker noggrant. Skär bort den håra stjälken på grönkålen. Finhacka grönkålsbladen. Lägg bladen i en skål, häll citronjuice och olivolja över. Blanda med händerna samtidigt som kramar in citron och olivoljan i bladen. Bladen mjuknar och suger åt sig alla smaker på detta vis. Hacka sedan tomat och lök fint. Blanda sedan samman alla ingredienser. Finkorning bulgur behöver du inte koka, den blandar du precis som den är i salladen. Den kommer att svälla upp och suga åt sig vätskan från grönsaker. Efter att du blandat ihop din tabouli smakar du av med eventuellt mer citron, olivolja eller salt. Den ska gärna vara syrlig. Låt stå i ca 5-6 min efter att du har blandat den. Blanda lite till och servera.

Du kanske också gillar