Filosofi Pelargonier

Antågande midsommar

Det närmar sig midsommar. Det firas normalt inte här på Island utan det firas mest av vi svenskar som bor här. Nyligen sändes en favorit i repris, dvs Susannes Skafferi firar midsommar. I år hade hon grillspecial men förra årets går just nu på högvarv där hon gör mer traditionella recept. Röror i alla dess olika slag är ju bara så gott.

Vi ska faktiskt fira midsommar i år. Hemma hos ett par goda vänner som har en gudomligt vacker blomstrande trädgård. Själv har jag trädgården inomhus. Mina pelargonier som jag tog med från Sverige förra året har verkligen tagit fart och blommar fantastiskt fint. De har så otroligt vackra ljusrosa blommor.

Mina andra som övervintrat på nerdervåningen har också tagit en ordentlig fart.

Nu ska vi dela upp matlagningen och jag har fått som uppgift att göra en klassisk västerbottenpaj, silltårta och minihamburgare. Men jag blir lite sugen på att utöka lite grand. Dels en ljumen potatissallad och hur vore det att ha Susannes rabarberchutney och en härlig rabarbersaft?

Du kanske också gillar