Recept

Minihamburgare med rabarberchutney

Inför midsommarfirandet på lördag har jag lovat att göra minihamburgare. Det ska bli två varianter – en barn- och en vuxenvariant.

Den vuxna varianten tänkte jag ge en lite annorlunda touch och använda mig av rabarberchutney och de hemmagjorda hamburgebröden som jag vet är fantastiskt goda. När du gör minihamburgare är trixet att inte göra för mycket kött i dem. Jag lade 20 gram och använde mig av smashjärnet, dvs hamburgepressen. De små platta burgarna kördes in i ugn i ca 5 minuter och när de kom ut strödde jag lite riven ost som fick smälta över de varma burgarna.

I botten lade jag alltså rabarberchutney och ovanpå det ett salladsblad. Det är ett smart trix för att inte köttsaften ska tränga ner och mjuka upp brödet för mycket. Därefter burgaren och på toppen lade jag en karamelliserad rödlök. Locket fick en touch av bbq-sås.

Den här kombinaitonen gifte sig med bravur och gästerna tyckte att det här minsann var bland de godaste burgarna de smakat.

Du kanske också gillar