Färs Husmanskost Recept

Falskur heri – vardagslyx

Banne mig finns det inget som slår hemmalagad husmanskost. Den här rätten har jag nog gjort ganska många gånger men denna gången lyckades jag verkligen. Vanligtvis brukar jag göra den med lammfärs men eftersom den övriga familjen inte är särskilt förtjust i lammfärs så gjorde jag den på vanlig köttfärs. Det blir faktiskt bättre med vanlig köttfärs. Till det här serverade jag stekt färskpotatis, en hemmagjord brunsås, gröna ärtor och en grönsallad.

Bättre än så blir inte en helt vanlig tisdag.

Ingredienser:

  • 600 gram köttfärs
  • 1 dl skorpmjöl
  • 2 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 hackad lök, fräst i olja
  • salt, peppar

Gör så här:

Blanda alla ingredienser. Klä en avlång form med bacon och lägg köttfärsblandningen. Grädda i ugn ca 40 minuter i 180 grader varmluft.

Du kanske också gillar