Kläder

Regnkläder

Sitter och googlar runt på olika väderstationer. För mig är Sverige på sommaren förknippat med riktigt heta dagar, sol, bad och ja, helt gudomliga dagar. Vi brukar inte ens packa ner ”Islandsväderskläderna” MEN jag hör ostadigheten och jag ser långtidsprognoserna som inte riktigt ser lika stabilt ut som det normalt annars gör.

Tanken slog mig i morse att det skulle faktiskt kunna vara så att vi får regn på oss. D har för länge sen vuxit ur både regnställ och gummistövlar och KI har vuxit in i AB´s storlekt så hon borde vara ganska säker. Å andra sidan så är det tveksamt att hon sticker ut näsan om det regnar. D lär definitivt inte låta lite regn stoppa henne.

Likt som allt annat här på Island så är allting jättedyrt. Och med en antågande semester bakom hörnet så kändes det inte jättelockande att gräva ett stort hål i plånboken.

Situationen på Island har dock blivit en helt annan sedan de 1) tog bort tullen för inköpta kläder utomlands 2) Vi har fått Boozt Det senare är något jag och flickorna använt oss flitigt av i massor med år. Skillnaden är att nu kan vi få dem skickade direkt till Island. Märkeskläder till halva priset om du jämför med butikspris.

I dag beställde jag ett regnställ, gummistövlar och en bikini till D. Det kostade visserligen en slant men det är ändå hälften så dyrt än om jag skulle pallra mig ner till affärerna här. Och då har även vi rea här.

[instagram-feed]