Småprat Sommar

Picknick vid sjön

Då den isländska sommaren är minst sagt opålitlig och vi är kända för att ha ”alla väder på en och samma dag” så gäller det att passa på när det erbjuds. Den här mentaliteten speglar islänningen ganska bra. Vi gör det här NU. Vi tar tillfället när det erbjuds NU. Vi gör det sen, är ett vokabulär som egentligen inte finns hos islänningen. Att planera är inte heller något en islänning är särskilt duktig på. Om du ställer frågan till en islänning; ”jag tänkte komma och hälsa på vecka xx (som kanske är om ett par månader) så får du sällan ett svar för det är fråga en islänningen överhuvudtaget inte kan svara på. Den planeringen så långt fram i periferrin finns nämligen inte.

Nåväl, här erbjöds finfint väder och jag sa till tjejerna. Jag äter lunchen ute idag. Vi gör en picknick nere vid bryggan.

Njutningen var total!

Du kanske också gillar