Av någon oklar anledning blev jag helt plötsligt sugen på varma scones med slirigt smör och marmelad.

Afternoon-tea

Jag har alltid varit svag för den brittiska traditionen. Jo, jag tillochmed stod och valde emellan London och Reykjavik. Jag hade önskat att få flytta dit, gå i mina Dr Marteins och hårt sminkad och lyssna till Depeche Mode – eller flytta ut på den brittiska landsbyggden och hoppas på att jag hittade en engelsk lord och leva hästliv.

Nu blev det Reykjavik.

Men det behöver inte stoppa en afternoon-tea?!?

Scones
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
50 g smör
2 dl mjölk

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225 grader. Skär smör i tunna skivor. Blanda samman mjöl, bakpulver, salt och smör. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg.
  2. Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk och dela den i två delar. Lägg på smord plåt och forma varje del till en rund kaka. Snitta kakorna i fyra delar med en vass kniv.
  3. Grädda dina scones mitt i ugnen i ca 15 min. Låt sconesen svalna något på galler innan de avnjuts ljumma med smör och ett gott pålägg.

Du kanske också gillar