Bakning Bullar Recept

Årets första saffransbröd

Finns det något ljuvligare än när det doftar saffransbak inomhus? Som jag har väntat och längtat efter att få göra första omgången. Den isländska saffran kostar sitt men jag måste faktiskt säga att den håller en bättre kvalitet än den svenska. Nu har jag gjort degarna med både kvarg och utan och jag måste säga att det receptet som jag gjort de sista gångerna är det som slår högst.

Jag har provat att fylla med nutella, kokos men den här gången delade jag degen emellan vanliga lussekatter med russin och en fyllning av smör, mandelmassa och vaniljdroppar.

Årets första variant slog succé direkt. Annas Kolbein, som aldrig smakat saffransbröd blev så lyrisk att han tryckte in fem stycken på en gång. Det ser jag som en tumme upp 🙂

Fyllningen består av 100 gr. rumstempererat smör, 50 gr. mandelmassa, 50 gr. socker och 1 tsk vaniljdroppar.

Du kanske också gillar