Blog

Lördag 25. September 2010
- Bokstaven Ll och Tt Nu borde alla ha fått hemläxeboken i sina väskor. Det är bra om ni kan läsa med barnen åtminstone fem dagar i veckan och tänk på att läsa varje sida tre gånger. Glöm inte att prata om ljuden när ni läser.

I veckan har vi lärt oss två bokstäver Ll och Tt. Jag ber er att öva dessa hemma och det är alltid trevligt om de relaterar till eran närmiljö.

Den här veckan var årskursen var uppdelad i fem läsgrupper. Vi har träffats en gång och vi tycker mycket bra om grupperna. Vi döpte grupperna efter dinasaurerna och då efter vart och ens läsförmåga.

I Sprota övade vi oss att mäta.

Barnen har fått ny hemläxa och den här gången är det ”vår stora sagobok” Här ska eleverna rita en bild och ni föräldrar skriver ned det som barnet säger. Temat är ”min skola” och det är bra att diskutera om skolan innan ni börjar.

Det vankas mycket roligt hos oss i nästa vecka. Måndag och tisdag är normala dagar medans på onsdag och torsdag börjar insparkslekarna. Då blandas alla årskurser och de äldsta barnen leder och lär de yngre. På fredag är lärardag och då är ingen skola för eleverna.

Trevlig helg!
Comment? Bangsiland.com


Lördag 18. September 2010
- Bokstaven Ii och Ss Under veckan har vi lärt oss bokstäverna Ii och Ss. Nu välkomnar vi bokstäverna som vi hittills lärt oss och vi gör ord av dem.

I dag har eleverna fått sin första hemläxa och i mappen ligger även en broschyr som jag glömde ge er i går på föräldrarmötet.

Jag vill tacka er alla som mötte upp igår och här fick vi tre klassföräldrar som ska arrangera nöjen för oss i klassen. Föräldrarna diskuterade födelsedagspresenter och beslutade att den ska ligga runt 500 kr. Jag bad er om att inte komma med något extra fika de närmsta två veckorna framöver och frukten ska vara tillräckligt för eleverna. Det gick bra för barnen och jag såg till att alla barn fick melon i dag.

Trevlig helg
Comment? Bangsiland.com


Lördag 11. September 2010
- Bokstaven Aa Hej alla Spóaföräldrar,

Den här veckan har vi lärt oss bokstaven Aa och ordet „och“. Jag ber er att arbeta med barnen hemma och tala om ord som börjar på Aa och öva ljuden tillsammans.

Vi har också börjat arbeta med former så vi har pratat om cirkel, fyrkant och trehörning. Barnen har fått göra vackra teckningar med dessa tre former plus att de har fått uppgifter utomhus som är kopplat till dessa former.

Temaarbetet har också börjat och här arbetar vi utifrån historien runtomkring våran skola. Vi har fått lära känna oss skolpersonalen och vad var och en gör för något.

På måndag är det ingen gymnastik och jag kommer att ha hand om barnen den timmen.

Torsdagen den 16 september är informationsmöte för föräldrarna för förstaklassare och det är från 17:30 till 18:30. Informationen börjar i aulan Klettagja och i slutet kommer jag att träffa er i vår egna skolsal där vi kan ha en kort pratstund. Mötet är enbart för föräldrar.

Trevlig helg – Dagbjört
Comment? Bangsiland.com


Tisdag 7. September 2010
- Fritids, tandläkare och skördefest Både mamma och jag är nöjda med mitt fritids. Två gånger i veckan får jag gå på gymnastik på föreningen Gerpla och en gång i veckan får jag vara med och baka bröd. Dessutom kommer jag bli erbjuden att få lära mig spela blockflöjt och det finns alltid möjlighet att få pyssla. Alla mina klasskamrater går på fritids så vi har det riktigt skoj tillsammans.

Idag fick vi brev om att jag kommer få floursköljning två gånger i månaden. Tandvård är inte gratis på Island men nu när jag är sex år får jag gå en gång utan att det kostar något. Mamma ska se till att boka tid nu så snart som möjligt.

På fredag ska Karin ha skördefest på sin lekskola. De har en egen trädgård vid sidan av skolan där de har odlat allt från morötter till kål. Det brukar vara riktigt stämningsfullt för barnen.
Comment? Bangsiland.com


Fredag 3. September 2010
- Brev från fröken Hej alla ni,

Den här veckan har vi fortsatt arbetet med bokstaven Áá. Dessutom har vi jobbat med ordbildningen „det här är jag“. Sifferundersökningen går bra och vi kommer säkerligen avsluta detta den här veckan. De har fått en mattebok som heter Sproti och alla eleverna är mycket intresserade av den. Vi har börjat med med en cirkel som vi kallar „lek och lär“ där vi delas upp i fem olika grupper. Det här arbetar de med två gånger per vecka och den är en timme åt gången. Ämnena är fokuserade på matte, isländska, engelska, dramatik och biblliotek/datorer. Lärarinnan i biblioteket heter Kristin Björk och det här går mycket bra där eleverna är bra på att vara i nya grupper.

I dag skickar vi med brev från sjuksyster hem till er föräldrar som vi ber er fylla i och lämna in så snart som möjligt.

Simskolan har börjat på allvar och vi vill påminna om att alla eleverna måste ta med sig badkläder och handuk till alla fredagarna. Dessutom vill jag påminna om att eleverna måste ha alla kläder för alla sorters väder eftersom vi är dagligen ute.

Den 16 september kl 17:30-18:30 kallar vi föräldrarna till ett föräldrarmöte där vi kommer att presentera skolan och vårt arbete. Mötet håller rum i Klettagjá, skolans aula. Vi kommer inte att ge några hemläxor förrän vi har haft mötet.

Trevlig helg

Hälsningar Dagbjört
Comment? Bangsiland.com


Tisdag 31. August 2010
- Fritids Idag har jag och mamma tagit reda på hur mitt fritids ser ut. Jag måste gå där eftersom skolan är slut redan kl 13:30 och mamma har inte möjlighet att sluta jobba redan då. Jag tycker det verkar riktigt bra. I morgon ska det vara gymnastisk så jag sa till mamma att nu var jag redo att börja. I kväll har vi letat fram min gymnastikdräkt som jag ska ha med mig i morgon.

Skolan verkar rätt ok. Vi jobbar fortfarande på bokstaven á och idag har vi också räknat till tio. Fast det där kan jag redan. Jag kan räkna ända till 100! Plus och minus har jag också lärt mig. Mamma testade mig i bilen hem idag och jag visste precis vad det var hon frågade efter.
Comment? Bangsiland.com


Fredag 27. August 2010
- Brev från fröken Hej alla "Spoa" Föräldrar

Första skolveckan har gått bra. I dag lärde vi oss terminens första bokstav som är Áá. Vi har också lärt oss att bokstäver skriver vi alltid uppifrån och ner och inte tvärt om. Jag ber er att prata om bokstäverna hemma och framförallt nu prata om ord som börjar på just Áá. Här i skolan pratar vi om gröna och röda bokstäver där Áá är en röd bokstav. .

Barnen har fått börja lära sig att hålla ordning på sina egna saker. Vi har lärt oss vad som ska vara i den lilla röda korgen på bordet och de har fått lära sig vart sin sak har sin plats. Det här går riktigt bra och de flesta har de rätta sakerna framme på sitt bord då dagen börjar. De lär sig snabbt. .

Fikapauserna går bra och de är duktiga att äta sin frukt. Skolan har gjort iordning en egen matsal till oss och den finns på samma plan som våran skolsal. Här äter bara första klassare. Matrasten går bra och alla har fått sin egen plats märkt med sitt egna namn. Där kommer de att sitta hela höst- och vårterminen. .

Då vi använder oss av lera då vi lär oss bokstäverna vore det fint att de som inte har kommit med någon plastbox gör det så snart som möjligt då leran torkar snabbt. .

I nästa vecka ska jag göra en undersökning bland barnen för att se hur långt de har kommit med bokstäverna. Väskorna kommer att vara halvtomma nu till att börja med då vi inte kommer att ge någon hemläxa förräns efter höstmötet som är i början på september. .

Till sist vill jag påminna om att alla eleverna måste komma i rätt tid då lektionen börjar 08:10 på morgonen. .

Det är duktiga och fina barn ni har. .

Hälsningar .

Dagbjört.
Comment? Bangsiland.com


Tuesday 24. August 2010
- Jag är redo Jag är en stor flicka nu. Som börjar skolan och allting :)

school

För mer bilder se här
Comment? Bangsiland.com


To the top


Copyright © Bangsiland.com 2004-2010

Valid Html 4.01 Valid CSS 2