moms

Blog

Måndag 30 Maj
Mom has left the building

Again. Jag har lagt om min blog till en wordpress och ni som gick vidare till Denna kan ta bort den för frå och med nu finns jag här:

Mom´s lifestyle
Comment? Copyright © mom's weightblog


Onsdag 25 Maj
SlutNu får nog fåfängan ta en paus tror jag... I alla fall kan jag berätta att vulkanutbrottet verkar ha nått sitt slut. Och för den som är intresserad rekommenderar jag att se den här lilla filmen som isländska tv.bolaget gjorde. Och även om du inte kan isländska så har du lätt att följa med. Bilderna talar för sig själv. Och jag vill göra er uppmärksamma på att "natten" är mitt på dagen. Alltså så mörkt blir det vid ett vulkanutbrott. En supervulkano skulle med andra ord kunna natta större delen av jordklotet. Eller som när Laka hade sitt utbrott 1837 då var fjärde islänning dog av uppfrätta lungor. Och som skapade svält i större delen av europa, just på grund av mörkret.

Och så klagar folk över inställda flyg. Det är lätt att bli patetisk.

Här i Reykjavik blev vi inte särskilt drabbade. Det regnade aska i söndags men det är förstås ingenting gentemot vad som visas i filmen. Jag simmade i morse och bassängen hade fortfarande en del aska kvar på botten.
Comment? Copyright © mom's weightblog


Onsdag 25 Maj
Mera fotoHelt plötsligt blev det mycket roligt med kläder igen. Den här klänningen har min dotter valt till mig. Vi var och handlade i fredags och jag provade än det ena än det andra. Så kom AB fram med denna och sa: mamma den här tycker jag du ska ha. I går på jobb tyckte de att jag såg ut som en barbie. Och det var kanske just därför som AB valde just denna klänning :)

Andra roliga planer är vår hästridtur. Eller sleppitur som vi kallar det här på Island. Vi ska rida i nio dagar på den vitaste kritvitaste sandstranden :) Och den tittar bara fram när det är ebb. Det gäller att vänta in den med andra ord. Så rider du rakt ut i havet och där visar sig den mest bedårande strand du kan tänka dig. Tala om att jag längtar :)

Vulkanutbrottet har kommit av sig och för närvarande pyser det bara upp ånga. Det kan visserligen betyda att den tagit ett tillfälligt paus men experterna tror att det är över. Ja, vi får väl hoppas på det :)
Comment? Copyright © mom's weightblog


Tisdag 24 Maj
Målgång!No funky business. No pills. No magic dust or powder. No starving methods.

JAG ÄR I MÅÅÅÅL!!!

Och baske mig så har det gått förvånandsvärt enkelt och snabbt. När jag tänker tillbaka så har jag inte gjort några drastiska förändringar på maten. Försökt hålla mig till common sense helt enkelt. Den stora förändringen är motionen. Jag köpte mig ett årskort på intilliggande gym och eftersom det låg brevid AB's skola så var det en relativ enkel åtgärd att när jag lämnat henne smita in på gymmet 30-40 minuter. Det låg liksom på vägen till jobbet.

Det känns förstås fantastiskt bra.

Så vad ska jag göra nu? Jag har en ny målsättning att nå 65 kg innan semestern. Det är knappt 2 kg. Och då har jag nått den vikt jag hade när jag träffade B. Jag har också tänkt att börja stärka musklerna än mer. Det vill säga; jag ska fortsätta med mina kondispass men smyga in lite byggande också.

First thing tomorrow. So stay tuned :)

ps. jag har lagt in Bilder
Comment? Copyright © mom's weightblog


Söndag 22 Maj
SvartDå var det dags igen. Tjock svart explosionslava trycks 20 km upp i luften. Det kraftigaste på över 100 år. Eyafjallavulkanen kan slänga sig i väggen jämfört med det här. Vi nådde nyheten i går kväll och de gick ut med varningar om att vägen är avspärrad och allmänheten är förbjuden att besöka området. Och det är just det. När resten av världen gapar av förfasning sätter sig islänningarna i bilen för att ta en titt på skådespelet...

Den här gången kan det också vara oroväckande eftersom vinden ligger "fel". Och redan nu har en tjock grå massa lagt sig som ett tak över den isländska huvudstaden.

Vi själva har inte märkt något eftersom vi stack tidigt i morse västerut. Det var besök på en bondgård med KI's lekskola som stod på programmet och eftersom vi då kommit halvvägs till svärfar tog vi tillfället i akt att se över stängsel inför kommande hästsläpp.

Och jag har gått runt närmare 100 hektar idag... i motvind. Det blåser som sagt nordöstanvind. Så förutom vulkanvarning så är den bokstavligen ISKALL. Solen stod högt på en klarblå himmel vad hjälper det när temperaturen är runt fem och det snarblåser från norpolen. Jag hade både vinteroverol och dunjacka på mig. Och frös ändå. Fast när jag gått runt hela hagen och spikat och donat så var tillochmed jag varm. Och trött.

Det var först när vi körde in mot Reykjavik som vi såg "väggen". Rätt märklig syn att se om du frågar mig. Snacka om svart vägg som kom närmare och närmare. Om jag tittar ut åt vänster ser jag nu en blå himmel och om jag ser åt höger... ja, då ser jag ingenting annat än grått. Det verkar som att väggen just nu befinner sig rakt över oss. Vi har stängt alla fönster så inne märker vi inget.

Jag hoppas då verkligen att våran Sverigeresa inte är hotat... but who knows?
Comment? Copyright © mom's weightblog


Fredag 20 Maj
Sommarkänsla

Utanför mitt fönster klipper de gräset. En härlig doft av gräs sprider sig in på kontoret och det dånande ljudet från gräsklipparen låter som riktigt ljuvlig musik. Solen skiner från en nästan klarblå himmel och jag får en liten hopp om att det inte är riktigt lika kallt idag som det tidigare varit.

Och inte nog med det så ska jag klippa mig idag. Sommarklippning. Vilket betyder en ljusare variant än den jag väljer vintertid. Det var ruskigt länge sen jag klippte mig så det ska bli en njutning :)

It's Friday and thank god for that!
Comment? Copyright © mom's weightblog


Torsdag 19 Maj
Tänkvärt

Jag sitter här och halvlipar. Läste en sådan fantastisk sak på facebook. Och det är så. Det gäller att hoppa på de momenten som erbjuds. Du vet aldrig när det är för sent. Eller så kan det också vara så att vissa moment eller händelser erbjuds bara en gång. Vissa saker händer bara en gång. Det finns ingen repeatknapp eller det gör jag en annan gång, eller nästa gång. När jag var yngre så var det som att tiden inte existerade. Att allting låg framför ens fötter och det var ofta en axelryckning om något missades. Det gör vi en annan gång eller det hinner jag med sen... Sen jag fick barn och ju äldre jag blir destu mer medveten blir jag om just det här "nej det kommer inte tillbaka, det här är "här och nu".

En födelsedag eller andra viktiga dagar, tex kommer inte tillbaka. Det gäller att njuta och ta tillvara. Vårda dem ömt.

Min dag i går kunde inte bli bättre. Att få bli väckt av min man och mina barn. Vackra blommor och paket. För att inte tala om sången. Och det är så egentligen så är inte paketen eller blommorna eller vad det nu kan vara som ligger bakom utan det är just tanken. Omtanken och deltagandet. Det är oehört viktigt. Materiella ting är rätt dödligt. Blasé, om du frågar mig.

Kvällen tillbringades som sagt på Fabrikkan. Och åh ja, de är fortfarande de godaste jag vet. När jag var ordentligt mätt och rejält sömnig så måste jag erkänna det kändes tungt att behöva åka upp till hästarna. Men vilken tur jag gjorde det. Jag och stallgrannen fick en fantastisk kvällsritt. Det toppade dagen så att säga.

Idag ska jag ta ryttarprov. Ruskigt nervöst.
Comment? Copyright © mom's weightblog


Onsdag 18 Maj
AfmæliðJa ett år äldre i dag då. Sista gången jag har födelsedag med en 3:a... nästa år blire stort. Och jag ska ha ett jättekalas. Så är det bestämt. :)

Dessa otroligt vackra röda rosor fick jag av min käre make i morse. De kom och sjöng för mig och jag fick paket och alles. Underbart med andra ord.

I kväll ska vi gå ut och äta på Hamburgari Fabrikkan De har de bästa hamburgarna i hela världen. När du ätit där så förstår du vad som är bra och vad som inte är det :)

Comment? Copyright © mom's weightblog


Tisdag 17 Maj
Kallt

Här har vi ruskigt kallt för tillfället. Jag brukar kalla sådant här väder för "fönsterväder" för det ser nämligen ut att vara riktigt behagligt. Halvklart och solen tittar emellanåt fram och vi har fått grönt. Men när termometern visar 3 grader så blir du genast påmind om hur det kan bita rejält i skinnet.

Som alla andra dagar började jag dagen med gymmet. Det är en lyx, baske mig! Och ja, nu är det ruggigt nära målet. Ett halvt fjuttit kg!! Tjit i baljan vad skoj! Nog för att jag har tagit många vändor i mitt viktkämpande men jag måste nog ändå säga att den här gången har varit den lättaste. Det kan nog bero på att jag har inte ändrat särskilt mycket i mina matvanor utan helt enkelt rört mig mera. Och för en person som bokstavligen älskar mat så är det här the right thing to do.

Anyway. I dag är det EFIT och yess sirrr.... Idag är jag med! När telefonen ringde påminningssignal gnuggade jag mig yrvaket i ögonen och undrade vad det var som jag skulle bli påmind om... tänk vad skoj att jag nu äntligen lyckas vara med. En arbetsdag som denna. Och norrmänens nationaldag. Til hamingju með daginn - ég vona öllum Norskum góðan dag!

Stay tuned för bilder :)

EFIT hittar ni här
Comment? Copyright © mom's weightblog


Torsdag 12 Maj
FeverDet råder feber i dubbel bemärkelse. Någon envis bacill vandrar runt och vill inte ge med sig. Det här har jag inte alls lust med för tillfället. Så råder det förstås en annan feber och det är Eurovision feber. Här laddas det för the Eurovision Party på lördag. Island har som sagt gått vidare så nu bunkras det upp i stugorna. Eurovision är gigantiskt här och jag är faktiskt rätt förvånad över B´s stora intresse. Det är liksom inte riktigt hans stil. Men han bokstavligen lööööve it. Eurovision is the shit. För B i alla fall. Och för mig med för den delen.

Vi ska troligtvis bege oss ridande till våra vänner i andra delen av Reykjavik, dvs bortanför Mosfellsbaer. Fem timmars ridtur med andra ord. Därefter blir det grillning och Eurovision. Yay!!!
Comment? Copyright © mom's weightblog


Tisdag 10 Maj
Stiltje och Sverige

No point of no return. Sverigeresan är bokad och klar! YAY!!! Och inte nog med det. Jag kommer att vara fem veckor i Sverige. Hur najs är inte det?!!?

Jag håller på och filar på en grill-special. Vårt isländska matmagazin som kom i förra veckan går verkligen inte av för hackor. Och med tanke på hur lätt jag har att slarva bort things made of paper så har jag helt enkelt lagat mig igenom tidningen och tänkte få ner det på print här i min blogg. Jag har redan provat en hel del ur magazinet och det är ljuvliga, enkla och nyttiga saker. Grillsässongen har definitivt rivstartat hos oss.

Ja helgen ja... den var verkligen så bra som vi tänkt oss Bilderna talar för sig själv. Och det toppade vi så med att ha grillat hela helgen. På söndagen fick hästarna ledigt då hade vi en stekande sol på en klarblå himmel.

Det är lite stiltje på vågen. Och det är inget annat än väntat.Huvudsaken är att det inte går upp. Men målet är ruskigt nära nu :)
Comment? Copyright © mom's weightblog


Torsdag 5 Maj
Sommarkoma

Det har nyss varit långt påsklov men nu börjas det igen. Och det är samma visa varje år vid den här tiden. Jag får sommarkoma. Eller rättare sagt ledighetskoma. Varje arbetsdag känns som en bestraffning och I´m just dying for vacations... Guuu vad jag ser fram emot att få vara ledig. Att ta dagen som den kommer och bara vara. Juni ser lovande ut för här blir det mycket ledighet som med små enkla medel kan förlängas till jättelångt ledigt. Först kommer en lång helg med kristi flygare. Här tar vi ledigt fredagen. Veckan därefter är nämligen vi Isländingar ännu mer lyckligt lottade eftersom 17 juni - vår nationaldag - är i samma vecka som pingst. Här kan du vara ledig nio dagar med bara ta tre dagars extra semme. Ask me if I will?!

Vi planerar ridtur över stränderna. Kritvita ljuvliga stränder som kommer fram vid ebb. Du måste alltså vänta in tiden för ebb och ibland - om du har otur - hamnar du plötsligt mitt i havet och får simma. En kitlande förtjusning och förstås en fasa. Men stränderna är så lockande och med god planering är det inget annat än ljuvligt.Fast just nu så är det helgen som hägrar. Skönt att det är fredag i morgon. Grillat står på menyn.

Ja, och by the way. Jag har börjat cykla till och från jobbet. Hur skönt är inte det?
Comment? Copyright © mom's weightblog


Tisdag 3 Maj
Våren har kommit!

Ja, idag kom den så äntligen. Vårvindar friska. Värmen. Den blåa himlen och den riktigt gula solen. Och som jag njöt. Jag tvärnitade att åka på jobb i morse utan när jag hade cyklat med AB till skolan vände jag om och cyklade upp till stallet. Där gjorde jag iordning tre hästar och gav mig iväg på en närmare tre timmars ridtur. Det var fantastiskt vackert och luften var ljummen. Tänk att det kan ändra sig så snabbt. Sen gick det genast mycket bättre att åka på jobb och även om det inte blev många timmar idag så känns det helt klart värt det.

En sväng till badhuset hann vi också med idag till flickornas stora förtjusning. De åkte femtielva tusen gånger i vattenrutschbanan.

Det blev en blygsam nedåtgång i i kurvan i dag. Men nu är målet ruskigt nära. Ett komma ett kilo. Det är ju ingenting! Det här fixar vi!
Comment? Copyright © mom's weightblog


To the top

Today: This week: This month:

Copyright © mom's weightblog 2006-2011

Valid Html 4.01 Valid CSS 2