Jamen jösses, då var det fredag igen.

Vart tar tiden vägen. Det är dags att dra i handbromsen tror jag minsann.

I går kväll hade jag svenskorna på besök. Vi drack glögg, åt lussebullar, pepparkakor och tittade på ”Tomten är far till alla barnen” Ja, enligt mig är det en av de bästa svenska julfilmerna. Jag är inte riktigt säker på att alla som var i går tyckte lika dant.

Nu känns det som rena rama rapporteringen men i kväll ska vi – dvs jag och B – ut och äta på restaurang. Och inte vilken restaurang som helst utan Hamborgarefabrikkan.

Om du någon gång sagt till dig själv att det här måste vara den bästa hamburgaren i hela världen – då har du inte varit på ”hamburgefabriken” Och om du tillhör den kategorien som egentligen inte gillar hamburgare.

Ja då blir du omvänd efter att besökt hamburgefabriken.

Här finns i särklass den bästa hamburgaren i hela världen. Den är så där lagom perfekt i allt.

Nu har de jul och vad finns då om inte Rudolfburgaren. En burgare med renkött.

I natt startar jag också årets prysta lammlår. Det tar ungefär en vecka att göra det. Första ska det ligga i saltlag i fyra, fem dagar (lades i lag förra söndan) och du har propotionerna 1 liter vatten, 1 dl salt, 1 tsk socker. För lammlåret brukar det gå åt en 5-6 liter vatten.

Sen ska de putsas och kryddas med rosmarin. För att sedan bakas i ugn, 100 grader i sisådär 12 timmar eller en kärntemperatur av 69 grader.

Vilket får mig att tänka på dagens köpkap. På Ikea finns det en kötttermometer som bara kostar 1290 isk. Vilket är en åttondels pris av vad de andra affärerna tar. 🙂

Du kanske också gillar