Småprat

Kulturdag – date night

Lördagen ägnades åt kulturen. Jag och D började med att gå på den nya isländska barn och ungdomsfilmen Ababbab. En film som av särklass ger dig en massiv och gigantisk sång, musik och dansupplevelse. Filmen har egentligen ingen direkt handling mer än att de banalt ska försöka hitta den som vill förstöra skolan. Storyn är tafatt och hade nu inte filmen erbjudit denna mästerliga regi så hade jag nog stoppat undan den i en film som vi glömmer.

Det händer nämligen någonting hela tiden. Filmen har ett otroligt tempo och barnen spelar, sjunger och dansar på ett helt fantastiskt bra sätt. I en av huvudrollerna har vi en flicka som tränar konståkning i samma klubb som Disa. Konståkningsklubben hade ordnat så att vi en hel biosal för oss själva så bara det gjorde att D fick en kanonupplevlese.

Den andre kulturella upplevelse var Nio liv, som är en true story baserad teater om Bubbi Morthens. Han är väl, förutom Björk, en av de mest kända musikerna vi har. Teatern har samma tema som Rocketman och bygger alltså på han sk. nio liv som han genomgått. Även i denna upplevelse händer det någonting hela tiden. Mycket sång, mycket rörelse och du blir bomarderad med intryck.

En lyckad dag och kväll helt enkelt.

Du kanske också gillar

[instagram-feed]