Adventskalender 2022 Jul

Bakåtvänd adventskalender – 1 december

Som hon har längtat, som hon har trånat, som hon har planerat för denna dag. Vår underbara lilla Disa. Hennes rum är välpyntat, hon har ställt upp sin legokalender och hon har gjort fina skyltar som hon fint har fäst på respektiva julsock.

Jo, det är sant, vi går in i en ny tidera där skon i fönstret är ett minne blott. Det är en viss sorg i mammahjärtat att de inte vill bibehålla den isländska traditionen, dvs alla barn på Island sätter en sko i fönstret och från och med den 12 december så kommer de isländska julenissarna ner från fjället en efter en. Är du snäll och gått och lagt dig i rätt tid, så får du en present. Har du inte varit snäll, ja då lägger de en potatis.

Nåväl. Glädjen jag ser hos Disa och hur varmt mammahjärtat blev när vi satt hoppkrypna i soffan i morse för att se första delen av julkalendern är ovärderlig. SVT´s kalendrar håller i princip alltid mottet och visst finns det en del som aldrig går ur tiden såsom Trolltider, Julens hjältar, Greveholms slott, Pelle Svanslös, Sunes Jul, Julstrul med Staffan och Bengt men även de senare årens Tjuvarnas Jul, En hederlig Jul med Knyckerts och Mirakel. När jag frågade KI så tyckte hon att Barna Hedenhös uppfinner julen är hennes absoluta favorit men AB håller nog fortfarande på Greveholms slott. Eller Sunes jul. Det trevliga med Greveholms slott är nog ändå att de gjorde en del två. Och att de gamla skådispelarna fick vara med – och då som vuxna personer. Sånt gillar jag.

I dag är jag tacksam för att jag får vara en del av mina flickors uppväxt och att jag dessutom är fortfarande en viktig person i mina äldre flickors liv. KI har kommit tillbaka och AB är lika hjärtvänlig som alltid.

Om Bakåtvänd Julkalender

Syftet med kalendern är att den är varje dag börjar med en öppen och tom lucka. Tanken är att du varje dag ska fylla luckan med något som du har upplevt och/eller är tacksam för just den här dagen.

Du kanske också gillar

[instagram-feed]