Matlistan har nu börjat betas av på fullt allvar. Isterband, skivbar leverapstej för att inte tala om kvällens absoluta höjdare: Kalops med rödbetor och till efterrätt rulltårta med hallonsylt och vispgrädde.

Det är härligt i Sverige. Varmt. Fast i dag har vi haft påhälsning av både herr och fru blixt och oskar. Kylan kom de visst med de också. Skönt med lite avsvalkning…

En annan trevlig sak. Jag har fått ett släktträd i händerna. På pappas sida. Och jag har visst en hel by strax utanför Vilhemina som jag är släkt med. Rysskebbe och hans fru Anna Cajsa boode där. Hans pappa, Abraham, hade flytt Rysska vinterkriget och slagit sig ner på den svenska sidan. Vi talar sent 1700 tal och tidigt 1800 tal. Det ska finnas en skylt där deras hus stått.

Latiksberg.

Jag hade inte ens hört talas om byn förräns nu.

Kan helt klart vara värt ett besök.

Du kanske också gillar