Sommar

Åland t.o.r

B och  jag kom just på att vi firade vår 1 åriga bröllopsdag. Och vad skulle vi hitta på? Vi fick förslaget att åka en båttur till Mariehamn på Åland.

Staden Mariehamn är en otroligt vacker och charmerande liten stad och vi häpnades över de stora vackra villorna med dess lummiga stora trädgårdar.

Vi började med att ta en runttur med ”Röde Orm” ett litet turisttåg som körde runt staden och vi fick snabbt ett fint begrepp på stadens utbud. Den ligger fint intill havet och utsikterna är bedårande. Vi gick och flanerade mer eller mindre hela dagen. Och att gå längs med kajen och titta på alla dessa vackra stora båtar var enastående.

Väl nere i hamnen passade vi på att besöka Pommern. Det äldsta lastfartyget som åkt jorden runt 18 gånger. Ett skepp som var väl bevarat och det var som att förflytta sig i tiden och känna vingslaget om sjömännens liv ombord. Det måste ha varit ett tufft liv blandat med hårt arbete, råttor, löss och mjölbaggar. Nere i förrådet stod det att de alltid hade ett tänt ljus eftersom dörren var helt tätslutet och ljuset tog bort allt syre vilket gjorde det svårare för mjölbaggarna att överleva.

Hit åker jag gärna igen.

Bilder från dagen finns HÄR

Du kanske också gillar

[instagram-feed]