Småprat

Tillbakablick

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=tuRN7e2_76s&feature=share[/youtube]

Flickrummet i den lilla småorten har vita tapeter med smala röda ränder. Mattan är av vit plast med en svag grå mönstrad ton. I mitten av rummet står en metallkråmad säng. IKEAs sultan. Överkastet är svart med vita prickar. I ena hörnet på sängen sitter en jättestor svartvit panda mjukis som har sällskap av sjutielva andra invunna mjukisdjur från Lisseberg.

Ovanför sängen hänger en surrealistisk tavla med en enhörning som svävar fram i en mörkblå himmel och en blodröd sol. Brevid den har det satts upp OKEJ planscher med Shakin Stevens, Europe, Carola och Herreys. Det gråa lärartuggummit syns svagt igenom planscherna och förövrigt på den vita tapeten syns små gråvita fläckar av tidigare uppsatta planscher.

I rummet finns också en svart stor skivspelare med stora svarta högtalare.

Dörren till rummet hålls stängd och får enbart inträdas vid knackning. Hon som sitter därinne har långt stort krulligt hår. Läpparna är vita av nivea. Ögonskuggan är blå. Hon har ljusblå jeans som är fullproppade med ditsydda lappar.  Tröjan är en orange vändbar Mickey Mouse. Vadderad.

Därinne i det lilla tonårsrummet föds rocken. Thåström gjorde sin entré. Han blev kvar – ja, någonstans i det lilla rummet finns en sparad plats. Ungefär som en låda i en byrålåda. En fin sak som tas fram vid fina tillfällen.

Året är 1988.

Okejplanscherna revs ner för att ersättas med den nye kungen.

24 år senare är han fortfarande kvar – han lever – kungen av rock.

 

Du kanske också gillar