Det har varit en mycket intensiv – men så otroligt rolig – helg. Och jag har kastat mig ut i något nytt, spännande och definitivt något jag skulle vilja göra igen.

Jag och min kompis K arrangerade en lamminsamlingsresa för en grupp från den svenska allmogefårföreningen.

I torsdags hämtade jag sex förväntansfulla svenskar som sedan fick en fullproppad resa fylld med isländsk kultur, lamminsamling och lammskillning. Det var så fantastiskt roligt att få dela med sig av min mer eller mindre naturliga vardag och få visa den delen av världen där jag valt att bo.

På fredagen visade jag dem runt på de klassiska måstena för ett förstagångsbesök, dvs Thingvellir, Gullfoss och Geysir. På lördagen, som också var syftet och huvudattraktionen på resan, begav vi oss upp mot Kaldármelar där lamminsamlingen för min släkts får skulle samlas in. Hälften av gruppen hade valt hästridning och K tog hand om den gruppen. Själv tog jag hand om dem som valt att gå i fårvallningen. Klockan åtta på kvällen var fåren invallade och klara för söndagens avskillning. Då begav vi oss tillbaka till Fitjar Gästhem för att avnjuta en isländsk köttsoppa och skyr som efterrätt.

Söndagen var som sagt avlagd för uppdelning av fåren och det mäades och bräktes lång väg.

Nu hade jag tänkt ha alla bilderna klara – men orken har inte hängt med hela vägen fram. Det kommer. Jag lovar 🙂

[instagram-feed]