– it is not enough to do your best. You must know what to do – then do your best.

Fläskkött Husmanskost Recept

80-tals klassiker: Kassler, ananas, tomat och saffransris

Om det är något som jag gjorde mycket ofta när jag tog mina första steg som ”hemmakock” så var det just denna rätt. Kassler, ananas, fräst purjolök, skivad tomat och så lite ost över och gratinera i ugn.

Det var på den tiden det fortfarande gick att köpa kassler som enbart var rökt och inte helt klar. Och det är inte förrän jag flyttade hit till Island som jag igen har kunnat göra denna paradrätt.

Då serverade jag den med buljongkokt ris som hade stekta champinjoner och stekt lök i men nuförtiden har jag utvecklat det och kör hellre saffranris. Jag använder gärna kycklingbuljong i vattnet, fräser lite lök och har en nypa saffran i som gör att du får en lätt touch av saffran och dess gula fina färg.

20170318_175402

20170318_181049

20170318_183515

 

Du kanske också gillar

[instagram-feed]