Bakning Recept

Klassisk sockerkaka

Jag pratade med mamma i går och hon hade gjort gamaldags klassisk sockerkaka. Det lät fantastiskt gott och jag vet inte när jag åt det senast.

När jag nu i morse skulle koka ägg så sprack ett och vips lyfte jag upp det och tänkte: här ska det bli sockerkaka! 

Ingredienser

Receptet gäller för 10 bitar

  • 75 g Smör
  • 1 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form som rymmer ca 1 ½ liter. Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och låt det svalna. Vispa ägg och socker ljust och pösigt, gärna med elvisp. Blanda ner vaniljsocker och mjöl blandat med bakpulver och till sist mjölkblandningen. Rör snabbt ihop till en jämn smet och i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 min.

20170319_093035

20170319_120804

Du kanske också gillar

[instagram-feed]