Det vankas finkäk. Och efter att ha tittat på både Gordon, Jamie Oliver och en Amerkansk kock jag inte kommer ihåg namnet på så vinner Gordons variant. Jag har gjort den förut och den har varit en stående meny för nyår.

I år vankas dock helstekt kalkon till nyår så då fick det bli Wellington på annan dag jul i stället.

Recept:

Oxfile (mittenbiten)
Salt, peppar och timjan

Bryn köttet så att du ”stänger in” köttsaften. Pensla den med senap.

Stek hackad Champinjoner, lök, vitlök, timjan, salt och peppar

Lägg Parmaskinka på en plastfilm och lägg över den stekta svampröran. Lägg sedan oxfilen ovanpå och rulla in den till en tjock korv. Låt den ligga i kylen en liten stund och kavla under tiden ut smördegen så att den blir platt och fyrkantig.  Lägg ”korven” ovanpå smördegen och rulla försiktigt runt degen så att köttkorven är helt täckt av smördeg. Pensla smördegen med en äggula.

Stek den i ugn ca. 45 minuter och servera med klyftpotatis och valfri sås.

[youtube]https://youtu.be/FS8u1RBdf6I[/youtube]

Du kanske också gillar

[instagram-feed]