Jul

Pepparkakshus Pippi Långstrump

Pippi Långstrump fyller 75 år. Undra hur hon skulle ha sett ut i dag? Kan det vara så att krumelurpillerna fungrade och att hon fortfarande bara är 9 år? Men om de inte hade verkat – hur hade hennes liv sett ut då?

Jag kan inte låta bli att tänka på Peter Pan och filmen med Robin Williams som glömt bort hur det var att vara liten pojke men som hastigt rivs tillbaka till Neverveverland i filmen Hook. Nalle Puh har också gjort sin egna favorit där Christopher Robin, som spelas av min absoluta favoritskådespelare Ewan Mcgregor, nu är vuxen men som också får tvingas tillbaka till minnen om en svunnen tid.

Hur vore det att göra samma film med Pippi Långstrump? Tanken är kitlande rolig, spännande och skulle kunna vara riktigt kul.

Detsamma gäller väl även Madicken. Årets julkalender påminner väl lite grand om det där Mira och Rakel byter plats med varandra.

Tanken om att kunna förflytta sig i tiden är alltid intressant. Jag är barnsligt förtjust i 1920-talet och skulle mer än gärna vilja vara en fluga på väggen för att få se hur det verkligen var då.

I alla fall så har pepparkaksproducenten Anna gjort årets upplaga av pepparkakhus-sats i form av ett Pippi-hus och det har faktist hittat hela vägen hit till Island. Till flickornas stora förtjusning.

Till helgen ska vi bygga det!

Du kanske också gillar