– it is not enough to do your best. You must know what to do – then do your best.

Heidmörk Jul Julen 2022

Mamma Mu och Kråkan firar jul

Den här boken läste jag för mina äldsta flickor och de älskade den. Den tillhör även Disas och alla de andra barnen som vi träffade i dag i Heidmörk, skogen som tillhör naturreservatet som ligger i utkanten av Reykjavik.

Jag och Lisa fick den här idén redan i September då vi var i Svedala som är våran egna lund att här vore det väl helt fantastiskt att ha en julträff med föreningen. Med reservation för vädret förstås.

I morse när jag vaknade stod regnet som spön i marken och jag suckade tungt. Ska det inte bli någon träff. Nu sa prognosen att det skulle lätta upp vid lunch och mina väner, ni kan tro att jag blev överlycklig när jag såg ljuset från skogen ifrån vårt vardagsrumsfönster.

Jag packar bilen och vi beger oss mot Svedala, som ligger ungefär 15 minuter ifrån där vi bor.

Det var fantastiskt vackert i skogen.

Vi riggade upp eld, marschaller, varm choklad och det njöts av den varma chokladen och pepparkakorna. Boken Mamma Mu och Kråkan firar jul lästes och alla barnen satt andaktigt stilla och lyssnade. Jag blev faktiskt riktigt imponerad över att de kunde sitta stilla genom hela boken. Men så är den också riktigt bra!

Därefter grillades det marsmallow och så avlutade vi med julklappsjakt.

Klockan närmade sig 17 när vi var klara och då hade det börjat frysa på ordentligt. Kändes nästan vintrigt fast vi saknade snön.

I kväll har vi frost och norrsken! En perfekt lördag helt enkelt.

Du kanske också gillar

[instagram-feed]