Färs Recept

M´s Italian spagetti bolognese

Som vanligt hämtar jag min inspiration från masterchef himself, Jamie Oliver men jag ser att även hans gode vän Genaro Contaldo har en snarlik variant.

För den som vill se Jamie, kan göra det här:

Och för den som vill se Geonardo kan göra det här:

Båda två har ett fanstastiskt sätt att beskriva matlagning. Geonardo, ja då vill du verkligen åka till Italien NU men det jag gillar allra bäst är att Jamie Oliver blir förälskad i varenda rätt han gör. Utrycken som ”it`s a dance in my mouth” och hur han passionerat beskriver sina matupplevelser gör att jag definitivt går igång – vid varje tillfälle.

Min egna då? Jo, en hel del kan vi hämta från dem både. Det var nytt för mig att ha bacon i bolognesen, likaså selleri och hela tomater. Däremot gör jag en liten annorlunda touch och använder – fölfärs. Bor du på Island så blir det lätt så. Såvida det inte blir lammfärs, men då äter inte B.

Ingredienser:

Bacon300 g129 kcal / port
Nötfärs, 10 % fett1000 g186 kcal / port
Tomater hela, konserv med lag800 g18 kcal / port
Lök, gul1 st5 kcal / port
Selleri500 g7 kcal / port
Morot3 st15 kcal / port
Buljongtärning2 st7 kcal / port
Tomatpuré, koncentrerad3 msk3 kcal / port
Rött vin1 dl2 kcal / port
Vitlök2 klyfta1 kcal / port

Gör så här:

Hacka morot, selleri, lök och vitlök till ganska små tärningar. Skär baconet i små fina tärningar. Börja med att fräsa baconet och häll sedan i grönsakerna. Låt det få svettas och lägg det sedan i en separat gryta. Fräs sedan färsen. Se nu till att du får bort all vätska så att du verkligen fräser färsen och inte bara koka den. Häll över rödvinet och låt alkoholen puttra bort. Lägg över färsen.

Det som skiljer då min bolognese är att här använder jag mig av färsk koriander, rökt paprikapulver, lökpulver, chilipulver, svartpeppar och två tsk. köttbuljon.

Häll sedan i två konserverer med hela tomater, två konservburkar med vatten och 3 msk tomatpuré.

Nu ska hela härligheten puttra i minst en timme.

Till det här serverade jag spagetti och ett vitlöksbröd som jag gjort grunden av Disas korvsnokar. Jag gjorde en fyllning av olivolja, vitlök och salt. Jag bakade ut smala tunna kakor som jag penslade med röran, smulade över lite fetaost och rullade sedan ihop till ett litet paket.

Du kanske också gillar

[instagram-feed]