Adventskalender 2021 Jul

Adventskalender bakåtvänd 29 november

När jag var liten så fanns det inte dessa massiva ADVENTSKALENDRAR som barnen får idag. Jag tänker tex på dessa gigantiska LEGO kalendrar som Disa får varje år som dels kostar en rätt stor peng men som också ger en stor present – varje dag.

När jag var liten hade jag alltid två kalendrar. Den ena, som jag alltid väntade med spänning, var den jag fick av ICA. Den delades ut gratis och hade en bild och ett ordspråk varje dag. Min älsklingskalender kom dock alltid med Bamse-tidningen. Båda var helt i papp och jag hängde den ovanför sängen. Ja, i princip alla kalendrar var i papp och om du lade den bakåtvänd mot lampan så kunde du lysa och se bilden som var för varje lucka. Utom Bamses kalender. De hade sitt egna sätt att kryptera så det gick helt enkelt inte att se. Det som också var bra med Bamsekalendern är att den började, som just den här kalendern, på första advent och inte den 1 december. Dessutom fanns det också en lucka för 25 december.

Vintage Julkalender från ICA

Förra året fick vi en julklapp som har sin traditions från B´s barndom. I Sverige kan jag inte minnas att vi hade något liknande men så kommer det här också från Danmark. Barnen fick ett ark med julenissar som klipptes ut och sattes lite häroch var i huset. Disa tyckte det här var riktigt roligt så nu finns dessa lite varstans i vårt hus.

OM Adventskalender Bakåtvänd:

Syftet med kalendern är att den är varje dag börjar med en öppen och tom lucka. Tanken är att du varje dag ska fylla luckan med något som du har upplevt och/eller är tacksam för just den här dagen.

I dag är jag tacksam för pappersfigurerna som Disa så fint har klippt ut och satt lite här och var i huset.

Du kanske också gillar