Adventskalender 2021 Jul

Adventskalender bakåtvänd 2 december

Våra torsdagar är alltid speciella. Det började redan andra dejten emellan mig och B och jag bjöd honom på ärtsoppa, öl, punsch och pannkakor. Det har jag helt implementerat hos flickorna och vi äter ärtsoppa 90% av årets dagar. I år gör vi undantag i December. K vill att vi äter tomtegröt. ASBB vill att vi äter rökt lax. Sagt och gjort så nu äter vi tomtegröt med rökta laxmackor. Helt ljuvligt om du frågar mig.

Dagen till ära spelar jag Christmas med Pavarotti. En av mina största favoriter. Det är ingen tillfällighet för i skrivande stund har det även tänts en stor stjärna på himlen och en av islands största stjärnor tillhör nu forna tider. Det är en nära släkting till oss. Och för att i detalj beskriva brodern till B´s morfar. Jon Sigurbjörnsson blev 99 år och är genom tiderna en av Islands största skådespelare, operasångare och reigssör. Han sjöng bland annat på Kungliga Operan i Stockholm men blev även Oskarsnominerad i kortfilmen ”Den sista byn”. I Svenska termer mätt är han nog mest känd från sin roll Korpen Flyger, en film som än i dag visas i skolan.

OM Adventskalender Bakåtvänd:

Syftet med kalendern är att den är varje dag börjar med en öppen och tom lucka. Tanken är att du varje dag ska fylla luckan med något som du har upplevt och/eller är tacksam för just den här dagen.

I dag är jag tacksam för mina torsdagar som har fått en stor plats hos mina flickor. Jag är också tacksam för att jag fick lära känna Nonni fraendi. En stor höfding, som pappa säkert kallat han för.

Du kanske också gillar

[instagram-feed]